Decathlon verkoopt nu ook tweedehandsfietsen

Decathlon verkoopt nu ook tweedehandsfietsen
Foto: Shutterstock.com

In een poging om duurzamer te worden, verkoopt Decathlon sinds kort in enkele vestigingen ook tweedehandsfietsen. De eerste ervaringen zijn erg positief en dus wil de retailer de dienst uitbreiden naar andere filialen.

 

Groot potentieel

Het project kreeg de toepasselijke naam "tweedehands/seconde vie" en richt zich in de eerste plaats op relatief jonge fietsen die niet meer gebruikt worden. Decathlon koopt de fietsen over, herstelt ze en biedt ze nadien opnieuw te koop aan in zijn winkels. Alle types fietsen komen in aanmerking (elektrisch, koersfiets, stadsfiets), maar het moet wel gaan om één van de merken van de Franse sportwinkelketen.

 

"De tijd is rijp voor dit project", zegt Joeri Moons van Decathlon op sport.be. "Mensen kopen steeds meer tweedehands, zowel uit economische als ecologische overwegingen. Er zijn 7 miljoen fietsen in omloop in België. Daar zit ongetwijfeld nog een groot potentieel om echt een verschil te maken voor zowel de consument als het milieu. Als sportwinkelketen met een groot bereik willen we onze verantwoordelijkheid nemen en mee aan de kar trekken. Dit is een nieuwe stap in ons allesomvattend duurzaamheidsverhaal."

 

Voucher

Via het nieuwe project werden intussen al 200 fietsen verkocht vanuit 16 winkels. Decathlon wil de dienst op termijn uitbreiden naar zo veel mogelijk andere filialen in heel België.

 

Particulieren die hun fiets verkopen aan Decathlon krijgen geen cash in handen, maar wel een aankoopbon die ze opnieuw kunnen gebruiken bij de sportketen. “De procedure houden we ook heel simpel en duidelijk”, zegt Moons. "Je stuurt ons een foto en korte beschrijving, en Decathlon stelt je een aankoopwaarde voor. Jij brengt de fiets binnen bij een Decathlon bij jou in de buurt en je ontvangt een aankoopvoucher met het afgesproken budget."