Decathlon verwerft hockeyspecialist Dita

Decathlon verwerft hockeyspecialist Dita
Shutterstock.com

De Franse sportwinkelketen Decathlon neemt de Nederlandse hockeyspecialist Dita over van All Weather Sports. Die laatste behoudt wel de controle over de distributie van Dita-artikelen aan hockeyspeciaalzaken.

 

Aanbod uitbouwen

Decathlon verkocht de producten van Dita al, maar neemt het hockeymerk nu voor een onbekend bedrag over. Dita werd opgericht in 1896, en is in de jaren 1980 naar Nederland gebracht door de de familie Kruize, meldt FashionUnited. Door de overname kan Decathlon zijn aanbod verder uitbouwen, al betekent dat niet dat de Franse keten haar samenwerking met andere hockeymerken stopzet.

 

"Dita zit achter een reeks grote innovaties binnen hockey, we zullen deze rijke historie zeker koesteren. Bij Decathlon krijgt Dita toegang tot onze unieke onderzoeks- en ontwikkelingstools", zegt Pierre Vernet, verantwoordelijke voor partnerschappen van de Franse winkelketen.

 

De overname wil niet zeggen dat de rol van All Weather Sports is uitgespeeld. Het bedrijf blijft bevoegd voor de distributie naar speciaalzaken, de merkontwikkeling en de sponsoring, schrijft L'Echo.