Deel winkels Marskramer in handen van Op=Op Voordeelshop | RetailDetail

Deel winkels Marskramer in handen van Op=Op Voordeelshop

Deel winkels Marskramer in handen van Op=Op Voordeelshop

Op=Op Voordeelshop neemt een aantal winkels van Marskramer over en wil die komende maand allemaal ombouwen naar het eigen concept. Dankzij de overname groeit het aantal vestigingen in Nederland alvast naar 149.

 

Snelle expansie

Het aantal vestigingen van Marskramer, dat onderdeel is van Blokker Holding, wordt zo verder teruggedrongen. De voorbije jaren was het aantal winkels al met de helft gedaald en binnen de herstructurering van Blokker Holding is het de bedoeling dat alle winkels van Marskramer in eigen beheer worden gesloten. Voor de overige filialen wordt een overnemer gezocht, zoals nu met Op=Op Voordeelshop.

 

In de zomer van vorig jaar kreeg Op=Op Voordeelshop ook al 31 vestigingen van Blokker in handen. De keten wil de komende jaren groeien naar 350 vestigingen. De eerste winkel van de discounter opende in 1997 de deuren en in 2015 werd de honderdste winkel geopend. Ook op een andere manier gaat het snel: in Doetinchem is al een eerste winkel van Marskramer omgebouwd, binnen de twee weken nadat de overname afgerond was. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.