Deel winkels Marskramer in handen van Op=Op Voordeelshop | RetailDetail

Deel winkels Marskramer in handen van Op=Op Voordeelshop

Deel winkels Marskramer in handen van Op=Op Voordeelshop

Op=Op Voordeelshop neemt een aantal winkels van Marskramer over en wil die komende maand allemaal ombouwen naar het eigen concept. Dankzij de overname groeit het aantal vestigingen in Nederland alvast naar 149.

 

Snelle expansie

Het aantal vestigingen van Marskramer, dat onderdeel is van Blokker Holding, wordt zo verder teruggedrongen. De voorbije jaren was het aantal winkels al met de helft gedaald en binnen de herstructurering van Blokker Holding is het de bedoeling dat alle winkels van Marskramer in eigen beheer worden gesloten. Voor de overige filialen wordt een overnemer gezocht, zoals nu met Op=Op Voordeelshop.

 

In de zomer van vorig jaar kreeg Op=Op Voordeelshop ook al 31 vestigingen van Blokker in handen. De keten wil de komende jaren groeien naar 350 vestigingen. De eerste winkel van de discounter opende in 1997 de deuren en in 2015 werd de honderdste winkel geopend. Ook op een andere manier gaat het snel: in Doetinchem is al een eerste winkel van Marskramer omgebouwd, binnen de twee weken nadat de overname afgerond was. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.