Deel winkels Marskramer in handen van Op=Op Voordeelshop | RetailDetail

Deel winkels Marskramer in handen van Op=Op Voordeelshop

Deel winkels Marskramer in handen van Op=Op Voordeelshop

Op=Op Voordeelshop neemt een aantal winkels van Marskramer over en wil die komende maand allemaal ombouwen naar het eigen concept. Dankzij de overname groeit het aantal vestigingen in Nederland alvast naar 149.

 

Snelle expansie

Het aantal vestigingen van Marskramer, dat onderdeel is van Blokker Holding, wordt zo verder teruggedrongen. De voorbije jaren was het aantal winkels al met de helft gedaald en binnen de herstructurering van Blokker Holding is het de bedoeling dat alle winkels van Marskramer in eigen beheer worden gesloten. Voor de overige filialen wordt een overnemer gezocht, zoals nu met Op=Op Voordeelshop.

 

In de zomer van vorig jaar kreeg Op=Op Voordeelshop ook al 31 vestigingen van Blokker in handen. De keten wil de komende jaren groeien naar 350 vestigingen. De eerste winkel van de discounter opende in 1997 de deuren en in 2015 werd de honderdste winkel geopend. Ook op een andere manier gaat het snel: in Doetinchem is al een eerste winkel van Marskramer omgebouwd, binnen de twee weken nadat de overname afgerond was. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Back to top