Delhaize is 'bedrijfsfietsenkampioen' van België

Delhaize is 'bedrijfsfietsenkampioen' van België
Delhaize

Delhaize heeft momenteel ruim 2.300 bedrijfsfietsen in gebruik die het aanbiedt aan haar medewerkers voor het woon-werkverkeer. Geen enkele andere onderneming doet beter. De fietsen maken deel uit van een groter, duurzaam mobiliteitsplan.

 

Gratis

Delhaize heeft de meeste bedrijfsfietsen in België. Op dit moment heeft de supermarktketen er meer dan 2.300 in gebruik. Het gaat zowel om klassieke als om elektrische fietsen.

 

Alle medewerkers van Delhaize kunnen een gratis bedrijfsfiets aanvragen op voorwaarde dat ze minstens 60% van het woon-werktraject per fiets afleggen. Wie meer dan 10 km van de werkplek woont, kan zelfs een elektrische fiets aanvragen. Voor de anderen blijft het bij een klassieke tweewieler. 

 

Duurzaam mobiliteitsplan

Het gratis aanbieden van de bedrijfsfietsen past in de ruimere doelstelling van Delhaize om tegen 2021 volledig CO2-neutraal te zijn. Daartoe heeft de winkelketen nog diverse andere initiatieven genomen, zoals het stimuleren van carpooling, het optimaliseren van transporten (dubbeldektrailers, geluidsarme nachttransporten, vervoer per trein en water), en het beleveren van Brusselse stadswinkels per fietskoerier.