Delhaize van start met afhaalpunten bol.com

Belgische klanten kunnen vanaf nu hun bol.com pakketten afhalen in Delhaize supermarkten en deelnemende AD of Proxy Delhaizes in de provincie Antwerpen. Na de zomer volgt de rest van Vlaanderen.

 

Duurzaam vervoersbeleid

Tot nu toe waren in Vlaanderen alleen de supermarkten van Albert Heijn afhaalpunten voor de webshop. Dat verandert vandaag: voortaan kunnen klanten in de provincie Antwerpen bestellingen van bol.com zonder extra kosten laten leveren in een Delhaize-supermarkt of een deelnemende AD of Proxy. De levertijd is dezelfde als bij thuislevering. Klanten kunnen op die manier het oppikken van hun pakket combineren met winkelen of het oppikken van hun boodschappen.

 

De twee takken van Ahold Delhaize testen de gemeenschappelijke service uit gedurende de zomer en als alles vlot verloopt, breiden ze de dienst daarna uit naar heel Vlaanderen. Zo krijgt iedereen de kans zijn bol.com pakket op te pikken in een supermarkt in de buurt. Deze oplossing is een stapje richting duurzaam vervoersbeleid, zegt de retailer: hoe meer pakjes bol.com kan bundelen per levering, hoe beter voor het milieu en voor de mobiliteit. Begin dit jaar had de supermarktketen het partnership al aangekondigd, en noemde ze e-commerce een belangrijke speerpunt voor de toekomst.