Derde Sunday Shopday groot succes

Derde Sunday Shopday groot succes

Derde Sunday Shopday groot succes

De derde Sunday Shopday, die wordt georganiseerd door Comeos, is een groot succes. Zo waren er 25 procent meer elektronische betalingen dan een jaar geleden. Tijdens de Sunday Shopday worden heel wat activiteiten georganiseerd.

 

2 miljoen verrichtingen

Uit de cijfers van Worldline blijkt dat op 2 oktober om 18 uur iets meer dan 2 miljoen elektronische verrichtingen werden geregistreerd. Dat is 25 procent meer dan een jaar eerder en zelfs 40 procent meer dan tijdens de eerste editie van de Sunday Shopday.

 

Sunday Shopday is een initiatief van Comeos, waarbij één zondag per jaar steden en gemeenten de handen in elkaar slaan met de handelaars en allerhande activiteiten organiseren om meer klanten naar de winkels te lokken.

 

Dit jaar werden er onder andere modeshows georganiseerd, waren er gratis hapjes en drankjes voor de klanten en was er zelfs een roofvogelshow. De volgende editie van Sunday Shopday staat alvast gepland voor 1 oktober volgend jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.