Discounter Action versnelt internationale groei | RetailDetail

Discounter Action versnelt internationale groei

Discounter Action versnelt internationale groei

De Nederlandse budgetketen Action is zijn internationale groeitempo aan het versnellen. De keten verwacht dit jaar méér winkels te openen dan de 141 die vorig jaar in bedrijf werden genomen.

100ste filiaal in Duitsland

Action mikt meer dan ooit op internationale groei, meldde het bedrijf donderdag naar aanleiding van de opening van zijn honderdste vestiging in Duitsland, in het plaatsje Lampertheim (in de deelstaat Hessen). Dit jaar opende de groep een dertigtal vestigingen van de zestig die op de planning staan. “De opening van ons honderdste filiaal in Duitsland bewijst het succes van onze formule, maar is tegelijk nog maar de eerste etappe voor Action in Duitsland”, zegt Steffen Rosenbauer, algemeen directeur van Action Deutschland.

 

De keten wil op termijn het hele Duitse grondgebied dekken en maakt daarvoor werk van een eigen distributiecentrum voor de Duitse markt. Dat verrijst in Biblis (Zuid-Hessen) en zal naar verwachting komend voorjaar operationeel zijn. Action is actief in Duitsland sinds 2009 en boekte er in 2015 een omzet van 165 miljoen euro, dubbel zoveel als een jaar eerder.

 

Op naar 200ste in Frankrijk

Behalve Duitsland is ook Frankrijk een belangrijk speerpunt voor de groep: komende week opent in Grenoble de 200ste Franse Action. Om de groei in Frankrijk te ondersteunen, nam Action eerder dit jaar al een eerste distributiecentrum in gebruik (in Moissy-Cramayel). Inmiddels is al de bouw gestart van een tweede distributiecentrum in de buurt van Toulouse.

 

In België, waar midden vorig jaar ook al de honderdste winkel zijn deuren opende, staat de teller intussen op 129. “In België werden dit jaar al dertien winkels geopend en staan nog meer winkelopeningen gepland”, bevestigt een woordvoerster, maar een getal kan ze daar nog niet op plakken. Voor de keten werken in België 1.882 mensen (1.251 voltijdse equivalenten).

 

Action is intussen actief in zes landen (naast thuisland Nederland en de besproken landen ook nog Luxemburg en Oostenrijk) met in totaal 780 winkels. De onderneming telt ruim 29.000 medewerkers en realiseerde vorig jaar een omzet van ruim twee miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Back to top