Discountketen Yess! opent dit najaar twee nieuwe winkels

Discountketen Yess! opent dit najaar twee nieuwe winkels
Foto’s: Yess!

Budgetketen Yess! ziet in de succesvolle heropstart na de lockdown het bewijs dat discountwinkels een mooie toekomst hebben. De keten plant dit najaar twee bijkomende openingen, en ook begin 2021 staat expansie op de planning.

 

“Fysieke winkel is niet ten dode opgeschreven”

De afgelopen dagen werd nogmaals bewezen dat fysieke discountwinkels een grote aantrekkingskracht uitoefenen op de consument, denkt zaakvoerder Bart Coeman: het is volgens hem nu wel duidelijk dat de fysieke winkel niet ten dode is opgeschreven en dat niet elke consument alles online kan én wil bestellen.

 

Het is voor hem evenzeer duidelijk dat veel mensen meer dan ooit op hun centen letten: "Wat we altijd al voorvoelden, krijgt nu nog een duidelijker perspectief: de discountformules die in de eerste plaats inzetten op een fysieke winkel, hebben een mooie toekomst. Daarom openen we in Hamme en Estampuis dit jaar nog twee nieuwe vestigingen. Volgend jaar komt daar ook een winkel in Waregem bij."

 

De vraag of de consument na corona de gewoonte zou aanhouden om zoveel mogelijk online te kopen, was in de laatste dagen van de lockdown voer voor veel discussie. "Twee dagen na de herstart hebben we een duidelijk antwoord. Onze dagomzet op 11 mei verpulverde ons record van de topzaterdag vorig jaar. En ook op de tweede dag van de heropening kregen we heel veel klanten over de vloer."

 

"Veel merken blijven te duur"

Een keten als Yess! is er niet enkel voor mensen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, benadrukt de ondernemer, die erop wijst dat zijn aanbod met 15.000 referenties bestaat uit kwaliteitsproducten: "Goedkoop is geen synoniem voor ‘slecht’. Veel te veel merken blijven veel te duur en dat begint de consument echt gewaar te worden, vandaar ons stijgend aantal klanten. Voor de coronacrisis losbrak tekenden wij trouwens al een omzetstijging van meer dan 20% op." De zeer goede verkoopcijfers in de eerste twee dagen na de heropening sterken Yess! in ieder geval in de overtuiging dat er grote nood blijft aan een dergelijke formule.  

 

Yess! werd vier jaar geleden opgericht en heeft momenteel vier winkels in Aarschot, Oostkamp, Roeselare en Turnhout. Die verkopen in hoofdzaak huishoudgerief, decoratie, slaap- en badkameraccessoires, hobby, speelgoed, verzorgings- en onderhoudsproducten, tuinmeubelen en tuindecoratie.