Dit zijn de populairste webshops in België | RetailDetail

Dit zijn de populairste webshops in België

Dit zijn de populairste webshops in België
Shutterstock

Nieuwe cijfers brengen de favoriete webwinkels in kaart van de Belgische internetgebruikers in 2017. Amazon domineert, maar naast de grote internationale spelers zijn ook de tweedehandssites opvallend populair.  

 

Bezoekcijfers in kaart

De meest bezochte webwinkel in België, met ongeveer 158 miljoen paginaweergaven van 1 januari tot 31 december 2017, was Amazon.fr, op korte afstand gevolgd door de websites 2ememain.be en 2dehands.be. In de top drie van meest bezochte sites zijn er dus twee Belgische. Verder vervolledigen de 'gebruikelijke verdachten' de top tien. Inclusief internationale webshops is Amazon veruit marktleider in België: Amazon.fr staat op de eerste plaats, Amazon.com op de vijfde en Amazon.de op de zevende plaats.

 

Ook bij de webwinkels met Belgische domeinnaam domineren buitenlandse spelers, al doen naast de tweedehandssites ook Hubo.be en Vandenborre.be het goed.

 

Het einde van het jaar is niet verwonderlijk de drukste periode voor de meer 'traditionele' verkopers zoals Amazon, Coolblue of Fnac: zij zien een bezoekerspiek in december.  Maar voor de populaire tweedehandssites situeert de piek zich in augustus. Voor 2dehands, Vandenborre, Coolblue en Bol.com was februari de slapste maand.

 

De statistieken en infografieken zijn afkomstig van het Franse online promotieplatform CupoNation dat de bezoekcijfers in kaart bracht met behulp van de b2b tool SimilarWeb Pro.

 

Meest bezochte webshops (Belgisch en internationaal)

1. Amazon.fr: 158 miljoen bezoeken

2. 2ememain.be: 120 miljoen bezoeken

3. 2dehands.be: 117 miljoen bezoeken

4. Bol.com: 94 miljoen bezoeken

5. Amazon.com: 68 miljoen bezoeken

6. Aliexpress.com: 66 miljoen bezoeken

7. Amazon.de: 51 miljoen bezoeken

8. Zalando.be: 48 miljoen bezoeken

9. Ebay.be: 47 miljoen bezoeken

10. Mediamarkt.be: 39 miljoen bezoeken

 

Meest bezochte webshops met domeinnaam .be

1. 2ememain: 120 miljoen bezoeken

2. 2dehands: 117 miljoen bezoeken

3. Zalando.be: 48 miljoen bezoeken

4. Ebay.be: 47 miljoen bezoeken

5. Mediamarkt.be: 39 miljoen bezoeken

6. Vandenborre.be: 29 miljoen bezoeken

7. Coolblue.be: 26 miljoen bezoeken

8. Hubo.be: 16 miljoen bezoeken

9. Aldi.be: 14 miljoen bezoeken

10. Fnac.be: 13 miljoen bezoeken

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Geen grote verrassing" mocht Unilever voor Rotterdam kiezen

22/02/2018

Volgens de Financial Times maakt Rotterdam en niet Londen de meeste kans om het hoofdkantoor van het Brits-Nederlandse Unilever te krijgen. De zakenkrant baseert zich daarvoor op bronnen uit politieke middens.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Recordcijfers voor Henkel

22/02/2018

Het Duitse Henkel heeft er een sterk 2017 opzitten, met zowel op vlak van omzet als op vlak van winst absolute recordcijfers. Zo wist het bedrijf voor het eerst de grens van 20 miljard euro omzet te doorbreken.

Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen

22/02/2018

De Franse sportretailer Go Sport, in ons land actief met twaalf winkels, koestert ambitieuze expansieplannen. Binnen Europa worden Spanje en Polen de speerpunten, daarbuiten zet de groep in op Marokko en India.

Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Brugge bindt strijd aan met toeristenwinkeltjes

21/02/2018

Als het van het Brugse Open VLD Plus afhangt, komt er een verbod op nieuwe winkeltjes die mikken op toeristen in de binnenstad. Brugge zou zo een voorbeeld nemen aan Amsterdam.

Back to top