Dit zijn de populairste webshops in België | RetailDetail

Dit zijn de populairste webshops in België

Dit zijn de populairste webshops in België
Shutterstock

Nieuwe cijfers brengen de favoriete webwinkels in kaart van de Belgische internetgebruikers in 2017. Amazon domineert, maar naast de grote internationale spelers zijn ook de tweedehandssites opvallend populair.  

 

Bezoekcijfers in kaart

De meest bezochte webwinkel in België, met ongeveer 158 miljoen paginaweergaven van 1 januari tot 31 december 2017, was Amazon.fr, op korte afstand gevolgd door de websites 2ememain.be en 2dehands.be. In de top drie van meest bezochte sites zijn er dus twee Belgische. Verder vervolledigen de 'gebruikelijke verdachten' de top tien. Inclusief internationale webshops is Amazon veruit marktleider in België: Amazon.fr staat op de eerste plaats, Amazon.com op de vijfde en Amazon.de op de zevende plaats.

 

Ook bij de webwinkels met Belgische domeinnaam domineren buitenlandse spelers, al doen naast de tweedehandssites ook Hubo.be en Vandenborre.be het goed.

 

Het einde van het jaar is niet verwonderlijk de drukste periode voor de meer 'traditionele' verkopers zoals Amazon, Coolblue of Fnac: zij zien een bezoekerspiek in december.  Maar voor de populaire tweedehandssites situeert de piek zich in augustus. Voor 2dehands, Vandenborre, Coolblue en Bol.com was februari de slapste maand.

 

De statistieken en infografieken zijn afkomstig van het Franse online promotieplatform CupoNation dat de bezoekcijfers in kaart bracht met behulp van de b2b tool SimilarWeb Pro.

 

Meest bezochte webshops (Belgisch en internationaal)

1. Amazon.fr: 158 miljoen bezoeken

2. 2ememain.be: 120 miljoen bezoeken

3. 2dehands.be: 117 miljoen bezoeken

4. Bol.com: 94 miljoen bezoeken

5. Amazon.com: 68 miljoen bezoeken

6. Aliexpress.com: 66 miljoen bezoeken

7. Amazon.de: 51 miljoen bezoeken

8. Zalando.be: 48 miljoen bezoeken

9. Ebay.be: 47 miljoen bezoeken

10. Mediamarkt.be: 39 miljoen bezoeken

 

Meest bezochte webshops met domeinnaam .be

1. 2ememain: 120 miljoen bezoeken

2. 2dehands: 117 miljoen bezoeken

3. Zalando.be: 48 miljoen bezoeken

4. Ebay.be: 47 miljoen bezoeken

5. Mediamarkt.be: 39 miljoen bezoeken

6. Vandenborre.be: 29 miljoen bezoeken

7. Coolblue.be: 26 miljoen bezoeken

8. Hubo.be: 16 miljoen bezoeken

9. Aldi.be: 14 miljoen bezoeken

10. Fnac.be: 13 miljoen bezoeken

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.