Dochterbedrijf Alibaba op weg naar België | RetailDetail

Dochterbedrijf Alibaba op weg naar België

Dochterbedrijf Alibaba op weg naar België

Het Chinese Alibaba bekijkt de mogelijkheid om een filiaal van dochterbedrijf Ant Financial te openen in Brussel. Dat bedrijf is gespecialiseerd in financiële producten, zoals Alipay. Een definitieve beslissing over het filiaal is er nog niet genomen.

 

Voortgang bespreken

Het idee rond de opening van een filiaal van Ant Financial in Brussel doet al een tijdje de ronde. Zo zou oprichter Jack Ma er tijdens een ontmoeting met koning Filip al over gesproken hebben. In april reist de Brusselse staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Cécile Jodogne voor een economische missie naar China en vindt er een nieuw gesprek plaats met Alibaba. “Het programma voorziet ook een ontmoeting met Alibaba", zegt Jodogne aan Bruzz. “De missie is ook een gelegenheid om de voortgang van het bureau in Brussel te bespreken.”

 

Ant Financial kwam begin dit jaar al in het nieuws, toen de Amerikaanse overheid een bod van het Chinese bedrijf op MoneyGram tegenhield. Volgens de Amerikanen hield die overname immers een probleem voor de nationale veiligheid in. Ant Financial wilde 1,2 miljard dollar (980 miljoen euro) neertellen voor het Amerikaanse bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten noemen Roeselare bij inspirerendste winkelsteden ter wereld

26/04/2018

Niet Brugge, Antwerpen of Gent, maar wel Roeselare prijkt in een Britse lijst van inspirerendste winkelsteden ter wereld. De West-Vlamingen charmeerden retailexperts met hun doordachte mix van shoppinginitiatieven.

Hogere omzet GrandVision door overnames

26/04/2018

GrandVision sluit het eerste kwartaal van 2018 af met een omzetgroei van 8%, die het bedrijf wel grotendeels dankt aan overnames. De optiekketen ziet haar operationele winst wel lichtjes dalen ten opzichte van een jaar eerder.

Sociaal akkoord bij Carrefour in Frankrijk

26/04/2018

Terwijl bij Carrefour België bonden en directie deze week een eerste keer rond de tafel hebben gezeten, is er in Frankrijk al een akkoord getekend over het sociaal plan en de vrijwillige vertrekkers.

BeCommerce introduceert keurmerk voor B2B-webshops

26/04/2018

Branchevereniging BeCommerce heeft een nieuw logo en een nieuw keurmerk voor B2B-webshops voorgesteld. Het is volgens de organisatie het eerste keurmerk in België voor business-to-business e-commercespelers.

Zo pakt Fun het artikelbeheer van de webshop aan

24/04/2018

Voor speelgoed- en feestwinkel Fun wordt e-commerce almaar belangrijker. De grootste uitdaging: de productspecificaties van het sterk groeiende en wisselende assortiment onderhouden. De oplossing: doorgedreven automatisering.

Blokker onthoofd: CEO Holding en CEO België stappen op

24/04/2018

Het einde lijkt nabij voor de Nederlandse winkelketen en holding Blokker. CEO Casper Meijer maakt vandaag bekend dat hij eind juni opstapt bij Blokker Holding, CEO Belux Bernd Bosch vertrekt zelfs meteen.