Dochterbedrijf Alibaba op weg naar België

Dochterbedrijf Alibaba op weg naar België

Het Chinese Alibaba bekijkt de mogelijkheid om een filiaal van dochterbedrijf Ant Financial te openen in Brussel. Dat bedrijf is gespecialiseerd in financiële producten, zoals Alipay. Een definitieve beslissing over het filiaal is er nog niet genomen.

 

Voortgang bespreken

Het idee rond de opening van een filiaal van Ant Financial in Brussel doet al een tijdje de ronde. Zo zou oprichter Jack Ma er tijdens een ontmoeting met koning Filip al over gesproken hebben. In april reist de Brusselse staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Cécile Jodogne voor een economische missie naar China en vindt er een nieuw gesprek plaats met Alibaba. “Het programma voorziet ook een ontmoeting met Alibaba", zegt Jodogne aan Bruzz. “De missie is ook een gelegenheid om de voortgang van het bureau in Brussel te bespreken.”

 

Ant Financial kwam begin dit jaar al in het nieuws, toen de Amerikaanse overheid een bod van het Chinese bedrijf op MoneyGram tegenhield. Volgens de Amerikanen hield die overname immers een probleem voor de nationale veiligheid in. Ant Financial wilde 1,2 miljard dollar (980 miljoen euro) neertellen voor het Amerikaanse bedrijf.