EBay plaagt Amazon met ‘Crash Sale’

EBay kondigt ‘Crash Sale’ aan
Shutterstock.com

Op 15 juli – niet toevallig de dag dat Amazon zijn Prime Day-actie start – organiseert eBay een ‘Crash Sale’. De veilingsite belooft bovendien extra kortingen als de Amazon-servers het opnieuw zouden begeven.

 

'Extra deals'

EBay kondigt een ‘Crash Sale’ aan op 15 juli, een brutale vingerwijzing naar de technische problemen waarmee Amazon vorig jaar af te reken had op Prime Day, het kortingenfestival dat exclusief is voorbehouden aan Amazon Prime-leden. Toen konden heel wat koopjesjagers door de overweldigende belangstelling de site niet of zeer moeilijk bereiken. Ondanks de problemen was de actie wel een voltreffer voor Amazon, met een ongekend hoge omzet tot gevolg.

 

EBay voegt er nog aan toe dat er extra deals zullen komen als de website van Amazon opnieuw crasht. De veilingsite merkt ook op dat de koopjes op eBay drie weken zullen duren en dat je daarvoor geen lidgeld moet betalen.

 

Het is niet voor het eerst dat beide bedrijven met elkaar in aanvaring komen. Amazon domineert de e-commercemarkt al jaren, waardoor concurrerende retailers hun aanbiedingen tijdens piekseizoenen opvoeren. EBay heeft Amazon er tevens van beschuldigd zijn beste verkopers te hebben weggelokt. Langs de andere kant hebben de twee bedrijven in het verleden ook samengewerkt om gemeenschappelijke problemen, zoals namaakproducten, te bestrijden.