Eerste European Retail Day focust op groei en concurrentievermogen | RetailDetail

Eerste European Retail Day focust op groei en concurrentievermogen

Eerste European Retail Day focust op groei en concurrentievermogen

Hoe kan de Europese retailsector haar concurrentiepositie en toekomstige groei veiligstellen in tijden van ingrijpende verandering? Dat bespreken experts, topretailers en beleidsmakers op de eerste European Retail Day in Brussel.

Belang van innovatie

Op 30 november verzamelen beleidsmakers, industrieleiders en prominente experts in Brussel om te bespreken hoe de Europese detailhandel – zowel food als non-food – kan reageren op de drastische marktverschuivingen en technologische veranderingen die momenteel plaatsvinden. Hoe kan de detailhandel bijdragen aan het digitale eenheidsmarktproject van Europa? Welke toekomstige stappen en innovaties zijn nodig om groei en concurrentievermogen te waarborgen? Welke impact hebben nationale regels en EU-beleid op het economische potentieel van de retail? Hoe veranderen de digitale trends, het nieuwe klantengedrag en de circulaire economie de toekomst van de detailhandel?

 

De thema’s liggen voor de hand: de retailsector ondergaat immers belangrijke transformaties. Gedreven door technologie en internet, verandert het consumentengedrag ingrijpend. Hoe retailers reageren op deze fundamentele verschuivingen, vormt de sleutel tot het toekomstige succes van de sector. Daarom is innovatie van vitaal belang. Terwijl technologie en digitalisering veel uitdagingen opleveren, kunnen ze voor retailers ook een troef zijn, die van winkelen een opwindende ervaring maakt voor consumenten. Ook duurzaamheid en logistiek zijn thema’s die de vertrouwensrelatie met consumenten kan versterken en waar de retailsector een tastbare positieve sociale impact kan hebben.

 

Topsprekers

De eerste Europese Retail Day is een gezamenlijk initiatief van EuroCommerce, Euro Coop, European Retail Round Table en Independent Retail Europe. Het evenement wordt georganiseerd door Forum Europe.

 

Onder de sprekers zien we verschillende vertegenwoordigers van de Europese commissie en het Europees parlement. Daaronder ook Jyrki Katainen, vicepresident voor tewerkstelling, groei, investeringen en competitiviteit bij de Europese Commissie. Verder zijn er tal van hooggeplaatste retailers: daaronder Veronika Pountcheva (global director corporate responsibility en senior vice president van Metro AG), Kerstin Lindvall (chief corporate responsibility officer van ICA Gruppen), Hans Carpels (voorzitter van Euronics International), Frans Muller (Ahold Delhaize, maar ook voorzitter van de European Retail Round Table), Kenneth Bengtsson (voorzitter van EuroCommerce), Massimo Bongiovanni (voorzitter van Euro Coop) en Ralf Gerking (voorzitter van Independent Retail Europe).

 

Kortom, een onmisbaar event voor wie op de hoogte wil blijven van het Europese retailbeleid. Meer informatie over het programma en de praktische details vind je hier

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.