Eerste European Retail Day focust op groei en concurrentievermogen | RetailDetail

Eerste European Retail Day focust op groei en concurrentievermogen

Eerste European Retail Day focust op groei en concurrentievermogen

Hoe kan de Europese retailsector haar concurrentiepositie en toekomstige groei veiligstellen in tijden van ingrijpende verandering? Dat bespreken experts, topretailers en beleidsmakers op de eerste European Retail Day in Brussel.

Belang van innovatie

Op 30 november verzamelen beleidsmakers, industrieleiders en prominente experts in Brussel om te bespreken hoe de Europese detailhandel – zowel food als non-food – kan reageren op de drastische marktverschuivingen en technologische veranderingen die momenteel plaatsvinden. Hoe kan de detailhandel bijdragen aan het digitale eenheidsmarktproject van Europa? Welke toekomstige stappen en innovaties zijn nodig om groei en concurrentievermogen te waarborgen? Welke impact hebben nationale regels en EU-beleid op het economische potentieel van de retail? Hoe veranderen de digitale trends, het nieuwe klantengedrag en de circulaire economie de toekomst van de detailhandel?

 

De thema’s liggen voor de hand: de retailsector ondergaat immers belangrijke transformaties. Gedreven door technologie en internet, verandert het consumentengedrag ingrijpend. Hoe retailers reageren op deze fundamentele verschuivingen, vormt de sleutel tot het toekomstige succes van de sector. Daarom is innovatie van vitaal belang. Terwijl technologie en digitalisering veel uitdagingen opleveren, kunnen ze voor retailers ook een troef zijn, die van winkelen een opwindende ervaring maakt voor consumenten. Ook duurzaamheid en logistiek zijn thema’s die de vertrouwensrelatie met consumenten kan versterken en waar de retailsector een tastbare positieve sociale impact kan hebben.

 

Topsprekers

De eerste Europese Retail Day is een gezamenlijk initiatief van EuroCommerce, Euro Coop, European Retail Round Table en Independent Retail Europe. Het evenement wordt georganiseerd door Forum Europe.

 

Onder de sprekers zien we verschillende vertegenwoordigers van de Europese commissie en het Europees parlement. Daaronder ook Jyrki Katainen, vicepresident voor tewerkstelling, groei, investeringen en competitiviteit bij de Europese Commissie. Verder zijn er tal van hooggeplaatste retailers: daaronder Veronika Pountcheva (global director corporate responsibility en senior vice president van Metro AG), Kerstin Lindvall (chief corporate responsibility officer van ICA Gruppen), Hans Carpels (voorzitter van Euronics International), Frans Muller (Ahold Delhaize, maar ook voorzitter van de European Retail Round Table), Kenneth Bengtsson (voorzitter van EuroCommerce), Massimo Bongiovanni (voorzitter van Euro Coop) en Ralf Gerking (voorzitter van Independent Retail Europe).

 

Kortom, een onmisbaar event voor wie op de hoogte wil blijven van het Europese retailbeleid. Meer informatie over het programma en de praktische details vind je hier

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Samsonite opent flagshipstore volgens nieuw concept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Back to top