Eigen winkels Nationale Loterij flinke stap dichterbij

Nationale Loterij

De plannen van de Nationale Loterij om met een eigen winkelketen te starten, krijgen vorm. In de loop van volgend jaar openen acht van die zogeheten Lottery Centers de deuren, verspreid over het land.

 

Primeur voor Luik, Gent en Antwerpen

Dat de Nationale Loterij plannen koesterde om eigen winkels te openen, kon u hier begin juli al lezen. Nu maakt het overheidsbedrijf bekend dat die winkels Lottery Centers zullen heten en dat Antwerpen, Gent en Luik de primeur krijgen. Exacte locaties geeft het bedrijf nog niet vrij, en evenmin welke vijf andere steden ook een winkel van de Nationale Loterij krijgen.

 

Het nieuws had destijds flink wat ophef veroorzaakt bij krantenverkopers: zij halen volgens de FOD Economie een derde van hun omzet uit de verkoop van loterijproducten en vrezen dan ook voor extra concurrentie. Volgens de Nationale Loterij is evenwel de “verkoop niet de hoofdbedoeling. Het belangrijkste is dat we in dialoog gaan met onze spelers", zegt woordvoerster Caroline Vangoidsenhoven in De Tijd. “Ze kunnen er vragen stellen, maar bijvoorbeeld ook onze goede doelen leren kennen of een subsidie-aanvraag doen." Winnaars zullen er in bepaalde gevallen ook hun winst kunnen ophalen.

 

De verkoop mag dan al officieel niet de hoofdbedoeling zijn, spelers zullen in een Lottery Center wel degelijk krasloten en trekkingsspelen kunnen kopen. Bovendien gaat de Nationale Loterij er ook nieuwe producten uitproberen: “Zo kunnen we nagaan of het wel de moeite is om ze verder te verspreiden over de verkooppunten”, aldus nog de woordvoerster.