Eigenaar King Jouet neemt Maxi Toys over

Winkel van speelgoed retailer King Jouet in Frankrijk
Foto: aureliefrance / Shutterstock.com

De Franse familie Gueydon, hoofdaandeelhouder van speelgoedketen King Jouet, neemt sectorgenoot Maxi Toys over. De doorstart redt 117 winkels en 826 jobs in België en Frankrijk, zes Belgische winkels sluiten. Overnemer King Jouet heeft momenteel één Belgische winkel, in Zaventem.

 

Twee derde overgenomen

"117 winkels en 826 jobs gered", laat Maxi Toys-CEO Alain Hellebaut opgelucht weten. De speelgoedketen moest in mei gerechtelijke bescherming aanvragen, maar kan nu een doorstart maken onder de nieuwe eigenaars. Beide formules blijven weliswaar zelfstandig bestaan.

 

De aandeelhouders van King Jouet nemen twee derde van de activa van Maxi Toys over, zowel in Frankrijk als België. Zo blijven 20 van de 26 winkels in België, 95 van de 129 winkels in Frankrijk en twee stadswinkels in Frankrijk bestaan. Ook 826 van de iets meer dan 1200 banen worden behouden. De overnemers laten weten dat de Belgische hoofdzetel en het magazijn in La Louvière eveneens blijven.

 

"Kerstmis is gered"

"Ik kijk er naar uit om de samenwerking met King Jouet te starten", reageert Hellebaut nog. Hij blijft ook na de overname immers aan het roer. "Ons merk was in moeilijkheden, maar heeft nu een gezonde en solide basis." De topman zegt de medewerkers die niet worden overgenomen "niet te vergeten".

 

De overname moet Maxi Toys in staat stellen klaar te staan voor het volgende sinterklaas- en kerstseizoen, en de keten ook verder helpen digitaliseren: dat is immers een van de sterktes van King Jouet. Samen zullen de twee merken bijna 350 winkels tellen en een omzet van ongeveer 400 miljoen euro vertegenwoordigen.