EssilorLuxottica wil winkels afstoten om Pearle-moeder over te nemen

Shutterstock.com

Ray-Ban-maker EssilorLuxottica heeft aan de Europese Commissie voorgesteld om in drie EU-lidstaten winkels te verkopen. De brillengigant hoopt zo toestemming te krijgen om GrandVision alsnog over te nemen.

 

Tegenvoorstel

Vorig jaar verzocht de Europese Commissie het Frans-Italiaanse concern om verkooppunten van de hand te doen in Nederland, België, Italië en Frankrijk, om zo groen licht te kunnen krijgen voor de overname van GrandVision. Het ging onder meer om de filialen van de Nederlandse ketens Pearle en EyeWish.

 

EssilorLuxottica is er sindsdien in geslaagd de Europese Commissie ervan te overtuigen haar verzoek te beperken tot drie landen, schrijft La Tribune. De brillengigant heeft gisteren een eigen voorstel in die zin ingediend bij de Commissie, maar verdere details daarover zijn niet bekend.

 

De Europese Commissie zal nu de mening van concurrenten, leveranciers en klanten inwinnen alvorens te beslissen of ze het project wil valideren of afwijzen. Een andere mogelijkheid is dat ze bijkomende toegevingen vraagt. In principe valt de beslissing uiterlijk op 12 april.