Ex-directeur Haussmann ontslagen na wanprestaties | RetailDetail

Ex-directeur Haussmann ontslagen na wanprestaties

Ex-directeur Haussmann ontslagen na wanprestaties

De eigenaren van luxewarenhuis Haussmann, dat in Amsterdam zijn deuren moet openen, hebben voormalig directeur Frans van der Kraan op staande voet ontslagen. "Zijn resultaten waren dramatisch", klinkt het.

Administratie niet op orde

Het zijn de advocaten van eigenaars Lodewijk Bianchi en Martin Smit die de uitspraken doen naar aanleiding van de rechtszaak die Van der Kraan heeft aangespannen tegen Haussmann. Van der Kraan eist nog minstens 60.000 euro van Haussmann, goed voor drie maandsalarissen. Hij verdween begin dit jaar van het hoofd van het project.

 

De advocaten van de eigenaars vinden het onvoorstelbaar dat Van der Kraan uithaalt naar de eigenaars, na wat hij zelf presteerde tijdens zijn periode bij Haussmann. “Hij heeft op meerdere fronten niets minder dan een totale wanprestatie geleverd. De resultaten die hij sinds zijn aantreden bij Haussmann in 2014 heeft geboekt, zijn dramatisch. Van der Kraan heeft dat lange tijd weten te verdoezelen door mooi weer te spelen”, stelt Haussmann-advocaat Thomas van Vugt aan De Telegraaf.

 

Daarnaast zou ook de administratie onder Van der Kraan een ramp geweest zijn, waardoor de schuldeisers vaak niet op tijd betaald werden. Onlangs zorgde dat er nog voor dat er meerdere malen beslag werd gelegd op het geld van Haussmann. “En dat terwijl de managementfacturen van Van der Kraan zelf wél gewoon volledig en op tijd werden betaald”, aldus advocaat Van Vugt.

 

Een uitspraak in de rechtszaak tussen Van der Kraan en Haussmann wordt op 18 april verwacht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.