Ex-directeur Haussmann ontslagen na wanprestaties | RetailDetail

Ex-directeur Haussmann ontslagen na wanprestaties

Ex-directeur Haussmann ontslagen na wanprestaties

De eigenaren van luxewarenhuis Haussmann, dat in Amsterdam zijn deuren moet openen, hebben voormalig directeur Frans van der Kraan op staande voet ontslagen. "Zijn resultaten waren dramatisch", klinkt het.

Administratie niet op orde

Het zijn de advocaten van eigenaars Lodewijk Bianchi en Martin Smit die de uitspraken doen naar aanleiding van de rechtszaak die Van der Kraan heeft aangespannen tegen Haussmann. Van der Kraan eist nog minstens 60.000 euro van Haussmann, goed voor drie maandsalarissen. Hij verdween begin dit jaar van het hoofd van het project.

 

De advocaten van de eigenaars vinden het onvoorstelbaar dat Van der Kraan uithaalt naar de eigenaars, na wat hij zelf presteerde tijdens zijn periode bij Haussmann. “Hij heeft op meerdere fronten niets minder dan een totale wanprestatie geleverd. De resultaten die hij sinds zijn aantreden bij Haussmann in 2014 heeft geboekt, zijn dramatisch. Van der Kraan heeft dat lange tijd weten te verdoezelen door mooi weer te spelen”, stelt Haussmann-advocaat Thomas van Vugt aan De Telegraaf.

 

Daarnaast zou ook de administratie onder Van der Kraan een ramp geweest zijn, waardoor de schuldeisers vaak niet op tijd betaald werden. Onlangs zorgde dat er nog voor dat er meerdere malen beslag werd gelegd op het geld van Haussmann. “En dat terwijl de managementfacturen van Van der Kraan zelf wél gewoon volledig en op tijd werden betaald”, aldus advocaat Van Vugt.

 

Een uitspraak in de rechtszaak tussen Van der Kraan en Haussmann wordt op 18 april verwacht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon telt al 100 miljoen Prime-abonnees

19/04/2018

E-commercegigant Amazon heeft de kaap van de honderd miljoen Prime-abonnees overschreden. En dat is maar een van de vele mijlpalen waarover CEO Jeff Bezos het heeft in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders.

Tien tips om de digitale retailreuzen te verslaan

19/04/2018

“Verkoop wat mensen willen, niet wat je hebt.” Zo luidt het bondige advies van Myrna Moorthamer en Arjan Leest (Retail Rebels) aan retailers die de digitale revolutie willen overleven.

Distributeurs en transporteurs eisen schonere vrachtwagens

19/04/2018

35 bedrijven, waaronder Colruyt, Carrefour en Ikea, vragen dat Europa de constructeurs van vrachtwagens verplicht de uitstoot tegen 2025 met een vierde terug te dringen. “Totaal onrealistisch”, reageert de spreekbuis van de constructeurs.

“Tijd voor actie: kleinhandelaars online laten floreren”

18/04/2018

Vandaag kreeg fase 2 van de campagne “Het Internet. Ook uw zaak” zijn officiële aftrap in een Mechelse lederwarenwinkel. De campagne wil kleinhandelaars zo veel mogelijk aan een webshop helpen.

JD.com gaat duizend winkels per dag openen

17/04/2018

JD.com heeft plannen om maar liefst duizend supermarkten per dag te openen in China. Met dit indrukwekkende streefdoel zet het tweede grootste e-commercebedrijf van het land zijn ambities om ook de offline markt te veroveren, kracht bij.

Pets Place verkoopt nu ook in België via bol.com

17/04/2018

Pets Place gaat zijn volledige assortiment van huis- en erfdierproducten nu ook via bol.com verkopen. De Nederlandse keten hoopt daarmee ook Belgische klanten te werven en te beleveren vanuit zijn distributiecentrum in Ede.