Ex-werknemer Delhaize veroordeeld voor “private corruptie”

Ex-werknemer Delhaize veroordeeld voor “private corruptie”

Ex-werknemer Delhaize veroordeeld voor “private corruptie”
Shutterstock

Het Brusselse hof van beroep heeft een 66-jarige gewezen manager van Delhaize veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel en een geldboete van 9.000 euro. De man nam jarenlang smeergeld aan van aannemers die voor de supermarktketen werkzaamheden wilden uitvoeren.

 

Tot 130.000 euro "zelfverrijking"

Spilfiguur in de zaak is een voormalig hoofd van de dienst Calculatie binnen Delhaize, die zich bezig hield met de contracten voor bouw- en onderhoudswerken. De man ontving cash, snoepreisjes, tickets voor sportwedstrijden en andere geschenken van aannemers, die in ruil opdrachten mochten uitvoeren op de verschillende Delhaize-sites.

 

De betrokkene zou zich jarenlang hebben verrijkt op de kap van de warenhuisgroep, voor een bedrag dat naar schatting is opgelopen tot 130.000 euro. De man werd in juli 2015 al veroordeeld door de correctionele rechtbank, maar was in beroep gegaan.

De manager werkte samen met een ingenieur die de werven voor Delhaize voorbereidde en opvolgde. Die man kreeg eveneens een celstraf van twee jaar met uitstel en een geldboete van 9.000 euro. Eén aannemer werd vrijgesproken, een tweede kreeg een opschorting en twee bedrijven kregen geldboetes van 55.000 en 27.500 euro, waarvan telkens de helft met uitstel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker onthoofd: CEO Holding en CEO België stappen op

24/04/2018

Het einde lijkt nabij voor de Nederlandse winkelketen en holding Blokker. CEO Casper Meijer maakt vandaag bekend dat hij eind juni opstapt bij Blokker Holding, CEO Belux Bernd Bosch vertrekt zelfs meteen.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Filet Pur: Hete standjes in het versrayon

20/04/2018

De meteorologische experts van RetailDetail Food voorspellen nu al: het wordt een gloeiend hete zomer voor de FMCG-branche. Waarom? Dat onthult ons ongezouten en flink gepeperde weekoverzicht.

Colruyt Group zet nieuwe stap op de tweedehandsmarkt

20/04/2018

Colruyt wil met internetplatform NewStory de tweedehandsmarkt voor babyspullen verder veroveren. Het nieuwe platform bouwt verder op het twee jaar oude Dreambaby Tweedehands, een webshop met twee inzamel- en afhaalpunten voor tweedehands babyspullen. 

Thierry Moubax (bpost): "Wie de boot niet wil missen, moet snel schakelen."

20/04/2018

Nog een grote naam voor het RetailDetail Congress van 26 april: bpost-marketingtopman Thierry Moubax zal er zijn visie geven over hoe marketing en handel in het algemeen ingrijpend zullen veranderen door de 'boom' in e-commerce.

The Future Of Shopping is Managementboek van het Jaar

20/04/2018

Met grote trots mag RetailDetail aankondigen dat de titel Managementboek van het jaar 2018 gaat naar het boek The Future Of Shopping: Waar iedereen retailer is van Pauline Neerman en Jorg Snoeck.