FAO Schwarz opent eerste Europese winkel in Londen

Shop-in-shop van FAO Schwarz bij Macy's in New York.
Foto: littlenySTOCK / Shutterstock.com

Speelgoedketen FAO Schwarz opent haar eerste Europese winkel in het Selfridges-warenhuis aan de bekende Oxford Street in Londen. De ex-dochter van Toys 'R' Us zet hernieuwd in op internationale expansie.

 

Vloerpiano’s en levensgrote beren

De Amerikaanse keten knoopt weer aan met expansie: het luxueuze zusje van Toys 'R' Us werd oorspronkelijk meegesleurd in de moeilijkheden van dat bedrijf, maar opent sinds vorig jaar nieuwe winkels. Na een vestiging in Beijing is dus nu Europa aan de beurt, met een eerste winkelopening in Londen.

 

FAO Schwarz staat vooral bekend om zijn grote winkels vol beleving, zoals levensgrote teddyberen en vloerpiano’s waar je overheen kunt lopen. In Londen neemt de 157 jaar oude formule zijn intrek in een pand van ruim 2000m² in het warenhuis van Selfridges op Oxford Street. Het wordt de tweede grootste winkel ter wereld voor het label.

 

“Grenzen van retail verleggen”

In de winkel zullen meer dan 2000 verschillende productlijnen worden verkocht, zo bericht Retail Gazette. Daaronder valt het huismerk van de keten, maar ook A-merken als Playmobil en Lego worden er aangeboden. 

 

Onder de nieuwe eigenaar ThreeSixty Group wil FAO Schwarz verder uitbreiden in alle werelddelen. Vorig jaar heropende de keten zijn winkel in New York, die in 2015 de deuren had gesloten, en nu plant COO Jan-Eric Kloth expansie in Canada, China en Europa. Zijn doel: "De grenzen van traditionele retail verleggen met aangepaste ervaringen en activaties op de winkelvloer."