Fnac Darty verkent Nature & Découvertes

Nature & Découvertes weldra van Fnac Darty
Shutterstock.com

Fnac Darty voert exclusieve onderhandelingen voor de acquisitie van Nature & Découvertes, een Franse specialist in vrijetijdsproducten.

 

Complementair

Retailgigant Fnac Darty voert overnamegesprekken met Nature & Découvertes. Op het eerste gezicht lijkt het een wat vreemde overname, maar het aanbod van Nature & Découvertes (dat onder meer speelgoed, decoratie- en welzijnsproducten bevat) kan complementair zijn met de huidige elektronica- en multimediaketens van de groep.

 

Bovendien zou Fnac Darty ook kunnen profiteren van de sterke bekendheid van Nature & Découvertes in Frankrijk en Spanje en passen de honderd winkels van Nature & Découvertes zowel qua omvang (gemiddeld 330 m²) als qua locatie perfect in de nieuwe strategie van de groep om zich te richten op kleinere vestigingen op centrale plaatsen. De overnameprooi genereert een omzet van om en bij de 200 miljoen euro.

 

Diversifiëren

In een persbericht zegt algemeen directeur Enrique Martinez dat "deze overname Fnac Darty zal toelaten om zijn productaanbod verder te diversifiëren door een sterk merk te integreren. Waarden als nieuwsgierigheid, ontdekking en welzijn die bij het merk horen zullen onze strategische positionering verrijken en versterken.”

 

Nature & Découvertes van zijn kant zou dan weer kunnen profiteren van de digitale expertise van de groep. Het is de bedoeling om de deal tegen de zomer af te ronden.