Fonq gaat fysieke winkel openen in Amsterdam | RetailDetail

Fonq gaat fysieke winkel openen

Fonq gaat fysieke winkel openen

Online warenhuis Fonq gaat een eigen fysieke winkel openen in Amsterdam. Dat blijkt uit een vacature die het bedrijf heeft vrijgegeven. Als de winkel een succes is, dan volgen er later mogelijk nog vestigingen.

Verlengstuk

In de vacature zegt Fonq op zoek te zijn naar een fulltime retailmanager, die ervaring heeft in het opstarten en uitbaten van een winkel. Veel meer is er voorlopig nog niet gekend over de winkel, ook niet de exacte locatie of de winkeloppervlakte.

 

“Het doel is een winkel op te zetten die een verlengstuk is van de online formule. Dus met een concept dat inspireert en verrast met nieuwe trends in wonen, koken & lifestyle en waar je slaagt voor mooie accessoires en cadeaus. De beleving moet een prettige en unieke klantervaring geven die men doorvertelt aan vrienden en die zorgt voor terugkerende bezoekers”, schrijft Fonq in de vacature. Daarnaast spreekt het bedrijf ook al over meerdere vestigingen in andere steden, zoals Utrecht of Rotterdam.

 

Het is niet de eerste keer dat Fonq de stap zet naar de fysieke wereld. Eind vorig jaar opende het in Amsterdam een pop-upcadeauwinkel, waar het meer dan 300 cadeaus voor de feestdagen verkocht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.