Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

 

"Speelgoedmarkt zit niet in grote moeilijkheden"

De nieuwe winkel in Doornik biedt een eigenzinnig assortiment aan, met veel aandacht voor Belgische merken, en integreert de webshop van de keten in een omnichannelstrategie. De klemtoon ligt in de fysieke winkels op beleving, met onder meer speltafels, uitgestald speelgoed en geopende dozen om het speelgoed ter plaatse te kunnen uitproberen.

 

Vorig jaar was Fox & Cie goed voor een omzet van 8,3 miljoen euro, wat naar eigen zeggen neerkwam op een omzetstijging van liefst 49%. Ondanks moeilijke marktomstandigheden tekent de speelgoedketen in de periode tot eind mei ook dit jaar al een omzetgroei van 22% op.

 

De groepering van zelfstandige aangesloten speelgoedwinkels werd in 2014 opgericht en startte met amper drie winkels, vandaag zijn dat er maar liefst zeventien. “De speelgoedmarkt zit niet in grote moeilijkheden, ze ondergaat alleen - net zoals zoveel andere markten - de sterke groei van e-commerce en de veranderende consumptiegewoonten van consumenten. Die elementen verplichten retailers ertoe zichzelf in vraag te stellen en nieuwe concepten te ontwikkelen om beter aan de 2.0-consumenten tegemoet te komen”, zegt medeoprichter Frédéric Henrotte.

 

De winkelopening staat in schril contrast met de evolutie bij de Franse concurrent La Grande Récré, die net besliste om al zijn Belgische winkels te sluiten. Zestien winkels moeten daardoor definitief dicht.