Fox & Cie opent pop-upwinkels op ruïnes La Grande Récré

Foto: Fox & Cie

Speelgoedketen Fox & Cie opent twee pop-upwinkels in lege panden van het stopgezette La Grande Récré. De winkels in Luik en Louvain-la-Neuve blijven open tot eind januari.

 

Drie nieuwe winkelopeningen in 2018

Fox & Cie opent deze week twee nieuwe winkels: de keten van zelfstandige speelgoedwinkels heeft pop-upwinkels geplaatst in twee leegstaande panden van voormalige concurrent La Grande Récré. De tijdelijke vestigingen zijn te vinden in de winkelcentra l’Esplanade in Louvain-la-Neuve en in Médiacité in Luik.

 

De ironie dat er nieuwe speelgoedwinkels komen in de ruïnes van La Grande Récré ontgaat Fox & Cie niet: het enseigne, dat voor duurzaam en kwalitatief speelgoed wil staan, wijst er fijntjes op dat het een moeilijk jaar is voor de sector (denk ook aan het faillissement van Toys “R” Us), maar dat het bij hen wel goed gaat.

 

Fox & Cie zegt in de periode tot eind oktober 22% meer omzet te hebben behaald, terwijl de Belgische markt er ondertussen met 5% op achteruitging. Voor het enseigne zijn de pop-upvestigingen de 18e en 19e winkels, waarvan er drie nieuw zijn dit jaar. In juni opende de keten ook al een nieuwe (permanente) vestiging in Les Bastions in Doornik. Twee daarvan bevinden zich in Vlaanderen, met name in Aalst en Kortrijk.