Franchisenemers Intertoys gekant tegen ombouw Bart Smit | RetailDetail

Franchisenemers Intertoys gekant tegen ombouw Bart Smit

Franchisenemers Intertoys gekant tegen ombouw Bart Smit

De franchisenemers van Intertoys zijn niet te spreken over de ombouw van alle filialen van Bart Smit naar de formule van Intertoys. Ze proberen nu via de rechter te voorkomen dat moederbedrijf Blokker Holding door kan gaan met de operatie.

Goedkeuring nodig

Zo heeft een rechter in Haarlem al beslist dat de Bart Smit in Lisse voorlopig geen Intertoys mag worden en ook in Den Bosch loopt een kort geding dat werd aangespannen door een franchisehouder van Intertoys. Hij wil niet dat twee nabijgelegen winkels van Bart Smit worden omgebouwd. De franchisenemers wijzen er op dat ze het nu al moeilijk genoeg hebben, zonder dat er ook nog een extra filiaal van de keten in hun buurt komt. Voor 22 franchisenemers zou de ombouw betekenen dat er één of meer filialen van dezelfde formule in hun verzorgingsgebied komen.

 

Blokker Holding zou alle getroffen ondernemers wel een compensatie hebben aangeboden, maar tot nu toe heeft niemand die compensatie aanvaard. Een aantal franchisenemers heeft zich wel laten uitkopen of heeft beslist om de nieuwe Intertoys zelf te gaan uitbaten. De franchisenemers kunnen de ombouw in hun regio vrij eenvoudig tegenhouden, want in hun contract met Blokker Holding staat dat ze daar hun goedkeuring voor moeten geven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.