Frans Colruyt zet stap terug

Shutterstock.com

Frans Colruyt heeft aangekondigd dat hij met ingang van 1 februari 2019 terugtreedt als COO Retail van Colruyt Group. Hij wordt als COO opgevolgd door CFO Marc Hofman, maar blijft wel bestuurder van de groep. De rol van CFO gaat dan weer over naar Stefaan Vandamme.

 

Spar

Frans Colruyt heeft de voorbije 29 jaar een gevarieerde loopbaan uitgebouwd bij Colruyt Group, waarvan hij sinds medio 2012 COO Retail was. Hij begon zijn carrière als arbeidsanalist in de verkoop en werkte in verschillende productie-, technische, logistieke en aankoopafdelingen. In de periode 2005-2011 leidde hij de overname van Spar in goede banen. Vanaf 2012 was hij als COO retail verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van de groep. Onder zijn leiding kende de groep een rendabele omzetgroei van 7,8 miljard euro tot meer dan 9 miljard.

 

De COO had van bij de aanvang aangegeven deze functie voor een vijftal jaar te willen opnemen. Hij heeft recentelijk dan ook de wens geuit zijn dagelijkse operationele betrokkenheid te willen afbouwen. Hij blijft wel actief als lid van de raad van bestuur van Colruyt Group, waarvan hij sinds 1997 deel uitmaakt.

 

Sleutelrol

Frans blikt tevreden terug: “Ik heb zes fantastische jaren gehad en ik ben fier op wat we samen gerealiseerd hebben.” CEO Jef Colruyt voegt daaraan toe: “Frans heeft een sleutelrol gespeeld in de ontwikkeling van onze groep en ik wens hem daar uitdrukkelijk voor te bedanken. Ik weet dat Frans, vanuit zijn rol als bestuurder, ook in de toekomst voor onze onderneming een belangrijke bijdrage zal blijven leveren.”

 

Frans Colruyt wordt in zijn functie van COO Retail opgevolgd door Marc Hofman, sinds april 2013 de CFO van de groep. Stefaan Vandamme, voormalig CFO van het beursgenoteerde Van de Velde en sinds juni 2016 bij Colruyt Group, wordt met ingang van 1 februari 2019 de nieuwe CFO.