Galeries Lafayette krijgt tik na terrorisme

Galeries Lafayette krijgt tik na terrorisme
Shutterstock

De Franse warenhuisketen Galeries Lafayette heeft in de eerste helft van het boekjaar zijn omzet met 6% zien dalen en wijst daarvoor onder andere naar de nasleep van de terroristische aanslagen in Frankrijk.

Daling buitenlandse toeristen

Galeries Lafayette haalde in de eerste helft van dit jaar een omzet van 1,6 miljard euro. Een jaar eerder was dat nog 1,7 miljard euro. De daling is voor een groot stuk te wijten aan de daling van het aantal toeristen: zo zijn de aankopen van toeristen in de grote winkel in Parijs goed voor de helft van de omzet, maar die toeristen bleven weg na de aanslagen in Parijs. Het aantal buitenlandse bezoekers daalde er dan ook met ongeveer 15%.

 

Toch blijft CEO Nicolas Houzé met vertrouwen naar de toekomst kijken. Voor volgend jaar verwacht hij een omzetgroei van 8% en tegen 2020 moet de winst van het bedrijf verdubbeld zijn. Daarom zal er ook elk jaar 150 miljoen euro geïnvesteerd worden in de groei van Galeries Lafayette.

 

Zo komt er in 2018 een nieuwe flagshipstore aan de Champs-Elysées en wordt er meer aandacht geschonken aan digitale diensten. Tegen 2020 moet de online verkoop goed zijn voor 10% van de totale omzet, tegenover slechts 2% nu.

 

Daarnaast wordt het aantal outletlocaties voor eind 2017 uitgebreid van drie naar tien en komen er voor 2020 ook vijf nieuwe winkels in het buitenland.