Gemeente Amsterdam ontwikkelt platform voor ondernemers

Gemeente Amsterdam ontwikkelt platform voor ondernemers

De gemeente Amsterdam ontwikkelt momenteel een online platform waar lokale ondernemers eenvoudig hun producten en diensten kunnen aanbieden. Amsterdam wil lokale handelaars zo helpen ook online sterk aanwezig te zijn.

 

Overzichtelijker

Het platform moet het online en offline aanbod van handelaars in Amsterdam overzichtelijk maken voor de Amsterdammer. Zo kan die eenvoudig zien wat er allemaal online te koop is, en waar en wanneer het geleverd of afgehaald kan worden. “Door de komst van online winkelen is het voor veel winkeliers moeilijker geworden om voldoende omzet te behalen. Met het online retailplatform wil de gemeente winkeliers helpen om hun aanbod van producten en diensten ook online aan te bieden”, klinkt het bij de gemeente. 

 

Iedere ondernemer krijgt een eigen pagina die hij volledig zelf kan beheren. Zo kan hij chatten met de consument, een zoekfunctie toevoegen en deals aanbieden. Daarnaast krijgt ook elke buurt apart een eigen pagina, logo, kleur en identiteit. Om de ondernemers al op weg te helpen, stuur de gemeente de komende maanden een fotograaf op pad om professionele foto’s te maken en komt het Retail Content Support Team elke ondernemer meer informatie geven over het platform. De definitieve lancering staat gepland voor mei.