Gemeente Amsterdam ontwikkelt platform voor ondernemers | RetailDetail

Gemeente Amsterdam ontwikkelt platform voor ondernemers

Gemeente Amsterdam ontwikkelt platform voor ondernemers
Shutterstock

De gemeente Amsterdam ontwikkelt momenteel een online platform waar lokale ondernemers eenvoudig hun producten en diensten kunnen aanbieden. Amsterdam wil lokale handelaars zo helpen ook online sterk aanwezig te zijn.

 

Overzichtelijker

Het platform moet het online en offline aanbod van handelaars in Amsterdam overzichtelijk maken voor de Amsterdammer. Zo kan die eenvoudig zien wat er allemaal online te koop is, en waar en wanneer het geleverd of afgehaald kan worden. “Door de komst van online winkelen is het voor veel winkeliers moeilijker geworden om voldoende omzet te behalen. Met het online retailplatform wil de gemeente winkeliers helpen om hun aanbod van producten en diensten ook online aan te bieden”, klinkt het bij de gemeente. 

 

Iedere ondernemer krijgt een eigen pagina die hij volledig zelf kan beheren. Zo kan hij chatten met de consument, een zoekfunctie toevoegen en deals aanbieden. Daarnaast krijgt ook elke buurt apart een eigen pagina, logo, kleur en identiteit. Om de ondernemers al op weg te helpen, stuur de gemeente de komende maanden een fotograaf op pad om professionele foto’s te maken en komt het Retail Content Support Team elke ondernemer meer informatie geven over het platform. De definitieve lancering staat gepland voor mei.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.