Gemeente Amsterdam ontwikkelt platform voor ondernemers | RetailDetail

Gemeente Amsterdam ontwikkelt platform voor ondernemers

Gemeente Amsterdam ontwikkelt platform voor ondernemers
Shutterstock

De gemeente Amsterdam ontwikkelt momenteel een online platform waar lokale ondernemers eenvoudig hun producten en diensten kunnen aanbieden. Amsterdam wil lokale handelaars zo helpen ook online sterk aanwezig te zijn.

 

Overzichtelijker

Het platform moet het online en offline aanbod van handelaars in Amsterdam overzichtelijk maken voor de Amsterdammer. Zo kan die eenvoudig zien wat er allemaal online te koop is, en waar en wanneer het geleverd of afgehaald kan worden. “Door de komst van online winkelen is het voor veel winkeliers moeilijker geworden om voldoende omzet te behalen. Met het online retailplatform wil de gemeente winkeliers helpen om hun aanbod van producten en diensten ook online aan te bieden”, klinkt het bij de gemeente. 

 

Iedere ondernemer krijgt een eigen pagina die hij volledig zelf kan beheren. Zo kan hij chatten met de consument, een zoekfunctie toevoegen en deals aanbieden. Daarnaast krijgt ook elke buurt apart een eigen pagina, logo, kleur en identiteit. Om de ondernemers al op weg te helpen, stuur de gemeente de komende maanden een fotograaf op pad om professionele foto’s te maken en komt het Retail Content Support Team elke ondernemer meer informatie geven over het platform. De definitieve lancering staat gepland voor mei.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Samsonite opent flagshipstore volgens nieuw concept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Back to top