Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen

Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen

Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen
Go-Sport-Belgium.be

De Franse sportretailer Go Sport, in ons land actief met twaalf winkels, koestert ambitieuze expansieplannen. Binnen Europa worden Spanje en Polen de speerpunten, daarbuiten zet de groep in op Marokko en India.

 

Naar 40 winkels in Spanje

Groupe Go Sport, die behalve de gelijknamige omnisportketen ook nog de gespecialiseerde winkels Courir (sportschoeisel), Bike+ (fietsen) en Go Sport Montagne (bergsporten) overkoepelt, telt momenteel meer dan 500 winkels. Het gros daarvan (zo’n 425) is te vinden in thuisland Frankrijk, maar de keten (opgericht door een gewezen Frans kampioen Alpijns skiën in de jaren 1970) wil internationaal groeien

 

Binnen Europa legt Go Sport de komende jaren de focus op Spanje en Polen, heeft topman André Ségura aangekondigd. In dat laatste land telt de groep al 33 vestigingen en dit jaar openen daar nog twee winkels van Go Sport en drie van Courir de deuren. In Spanje, waar de groep al vier Courir-verkoopppunten heeft (in Madrid en Barcelona) ziet André Ségura nog “potentieel voor veertig winkels in de komende vijf jaar”.

 

Marokko en India

De Franse retailer kijkt echter verder dan Europa alleen: zo noemt Ségura Marokko “een van de landen die we als prioritair beschouwen in de ontwikkeling van onze internationale aanwezigheid”. Go Sport is al sinds 2013 actief in het Noord-Afrikaanse land, met vestigingen in Casablanca, Marrakech en Tanger. Vorige zomer opende het in Casablanca nog een winkel van 2.100 m².

 

Voorts zet de groep binnenkort zijn eerste stappen in Azië: Go Sport tekende een deal met Lulu Group International, een van de grootste winkeluitbaters van Azië. Nog dit voorjaar opent Lulu een eerste Go Sport in Manilla en in het voorjaar van 2019 moet ook de eerst winkel in India zijn deuren openen. In dat groeiland - met meer dan een miljard inwoners - mikt de distributeur naar eigen zeggen op veertig vestigingen van Go Sport en nog eens even veel boetieks van zusterketen Courir.

 

Go Sport, met als hoofdaandeelhouder distributiegroep Rallye (tevens aandeelhouder van supermarktketen Casino), boekte in 2017 een omzet van om en bij het mljard euro, een groei met 5% tegenover een jaar eerder. “Vandaag realiseren we 20% van onze omzet internationaal, dan moet 25% worden tegen 2020”, besluit een ambitieuze Ségura.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Back to top