Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen

Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen

Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen
Go-Sport-Belgium.be

De Franse sportretailer Go Sport, in ons land actief met twaalf winkels, koestert ambitieuze expansieplannen. Binnen Europa worden Spanje en Polen de speerpunten, daarbuiten zet de groep in op Marokko en India.

 

Naar 40 winkels in Spanje

Groupe Go Sport, die behalve de gelijknamige omnisportketen ook nog de gespecialiseerde winkels Courir (sportschoeisel), Bike+ (fietsen) en Go Sport Montagne (bergsporten) overkoepelt, telt momenteel meer dan 500 winkels. Het gros daarvan (zo’n 425) is te vinden in thuisland Frankrijk, maar de keten (opgericht door een gewezen Frans kampioen Alpijns skiën in de jaren 1970) wil internationaal groeien

 

Binnen Europa legt Go Sport de komende jaren de focus op Spanje en Polen, heeft topman André Ségura aangekondigd. In dat laatste land telt de groep al 33 vestigingen en dit jaar openen daar nog twee winkels van Go Sport en drie van Courir de deuren. In Spanje, waar de groep al vier Courir-verkoopppunten heeft (in Madrid en Barcelona) ziet André Ségura nog “potentieel voor veertig winkels in de komende vijf jaar”.

 

Marokko en India

De Franse retailer kijkt echter verder dan Europa alleen: zo noemt Ségura Marokko “een van de landen die we als prioritair beschouwen in de ontwikkeling van onze internationale aanwezigheid”. Go Sport is al sinds 2013 actief in het Noord-Afrikaanse land, met vestigingen in Casablanca, Marrakech en Tanger. Vorige zomer opende het in Casablanca nog een winkel van 2.100 m².

 

Voorts zet de groep binnenkort zijn eerste stappen in Azië: Go Sport tekende een deal met Lulu Group International, een van de grootste winkeluitbaters van Azië. Nog dit voorjaar opent Lulu een eerste Go Sport in Manilla en in het voorjaar van 2019 moet ook de eerst winkel in India zijn deuren openen. In dat groeiland - met meer dan een miljard inwoners - mikt de distributeur naar eigen zeggen op veertig vestigingen van Go Sport en nog eens even veel boetieks van zusterketen Courir.

 

Go Sport, met als hoofdaandeelhouder distributiegroep Rallye (tevens aandeelhouder van supermarktketen Casino), boekte in 2017 een omzet van om en bij het mljard euro, een groei met 5% tegenover een jaar eerder. “Vandaag realiseren we 20% van onze omzet internationaal, dan moet 25% worden tegen 2020”, besluit een ambitieuze Ségura.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.