Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen

Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen

Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen
Go-Sport-Belgium.be

De Franse sportretailer Go Sport, in ons land actief met twaalf winkels, koestert ambitieuze expansieplannen. Binnen Europa worden Spanje en Polen de speerpunten, daarbuiten zet de groep in op Marokko en India.

 

Naar 40 winkels in Spanje

Groupe Go Sport, die behalve de gelijknamige omnisportketen ook nog de gespecialiseerde winkels Courir (sportschoeisel), Bike+ (fietsen) en Go Sport Montagne (bergsporten) overkoepelt, telt momenteel meer dan 500 winkels. Het gros daarvan (zo’n 425) is te vinden in thuisland Frankrijk, maar de keten (opgericht door een gewezen Frans kampioen Alpijns skiën in de jaren 1970) wil internationaal groeien

 

Binnen Europa legt Go Sport de komende jaren de focus op Spanje en Polen, heeft topman André Ségura aangekondigd. In dat laatste land telt de groep al 33 vestigingen en dit jaar openen daar nog twee winkels van Go Sport en drie van Courir de deuren. In Spanje, waar de groep al vier Courir-verkoopppunten heeft (in Madrid en Barcelona) ziet André Ségura nog “potentieel voor veertig winkels in de komende vijf jaar”.

 

Marokko en India

De Franse retailer kijkt echter verder dan Europa alleen: zo noemt Ségura Marokko “een van de landen die we als prioritair beschouwen in de ontwikkeling van onze internationale aanwezigheid”. Go Sport is al sinds 2013 actief in het Noord-Afrikaanse land, met vestigingen in Casablanca, Marrakech en Tanger. Vorige zomer opende het in Casablanca nog een winkel van 2.100 m².

 

Voorts zet de groep binnenkort zijn eerste stappen in Azië: Go Sport tekende een deal met Lulu Group International, een van de grootste winkeluitbaters van Azië. Nog dit voorjaar opent Lulu een eerste Go Sport in Manilla en in het voorjaar van 2019 moet ook de eerst winkel in India zijn deuren openen. In dat groeiland - met meer dan een miljard inwoners - mikt de distributeur naar eigen zeggen op veertig vestigingen van Go Sport en nog eens even veel boetieks van zusterketen Courir.

 

Go Sport, met als hoofdaandeelhouder distributiegroep Rallye (tevens aandeelhouder van supermarktketen Casino), boekte in 2017 een omzet van om en bij het mljard euro, een groei met 5% tegenover een jaar eerder. “Vandaag realiseren we 20% van onze omzet internationaal, dan moet 25% worden tegen 2020”, besluit een ambitieuze Ségura.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.