GrandVision groeit met bijna 4 procent in voorbije kwartaal | RetailDetail

GrandVision groeit met bijna 4% in voorbije kwartaal

GrandVision groeit met bijna 4% in voorbije kwartaal
Shutterstock

In het derde kwartaal is de omzet van optiekgroep GrandVision met 3,9% gegroeid naar 858 miljoen euro. Op vergelijkbare basis bleef er van die omzetstijging nog steeds 3,1% over en ook de winst groeide.

Tegenvaller in VS, sterke prestatie in Frankrijk

Daarmee groeide GrandVision in het derde kwartaal iets sneller dan in het tweede kwartaal van het jaar. Over de drie kwartalen heen was er een omzetgroei van 3,3% en een vergelijkbare groei van 2,6%. Het aantal winkels groeide dan weer door van 6.516 naar 6.709 filialen.

 

In de Verenigde Staten blijft de winst wel langer uit dan verwacht, vooral vanwege de impact van het slechte weer in de regio. In de G4 (waartoe ook de Benelux behoort) groeide de omzet met 3%, maar op vergelijkbare basis was er slechts een groei van 1,8%. Die omzetstijging werd wel gedrukt door de negatieve impact van het Britse pond: voor wisselkoerseffecten steeg de omzet bij de G4 met 4,1%. Vooral in Frankrijk presteerde GrandVision sterk, ondanks een markt die er met 2,1% op achteruit ging in de eerste negen maanden van het jaar.

 

Voor het vierde kwartaal waarschuwt GrandVision nu al voor zwakkere cijfers, omdat het aantal verkoopdagen lager ligt dan een jaar eerder. Dat heeft te maken met de timing van de kerstdagen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.