GrandVision wil EssilorLuxottica tot fusie dwingen

Een winkel van retailer GrandVision
Foto: Shutterstock.com

Optiekgroep GrandVision is een arbitrageprocedure gestart tegen EssilorLuxottica, om de Italiaans-Franse brillengigant ertoe te dwingen zich te houden aan de geplande overname.

 

"Overeenkomst niet geschonden"

"Zoals eerder aangekondigd, is GrandVision het sterk oneens met de beweringen van EssilorLuxottica", luidt het in een persbericht van de Nederlandse optiekgroep. Het bedrijf heeft daarom een arbitrageprocedure ingeleid om aan te tonen dat het de ondersteuningsovereenkomst, die tussen beide partijen werd bereikt in het kader van de geplande overname, niet wezenlijk heeft geschonden.

 

Vorige zomer deed EssilorLuxottica een bod van 7,2 miljard euro op GrandVision. HAL Investmens, het moederbedrijf van GrandVision, heeft 76,72% van de aandelen in handen en wil de deal via de arbitrageprocedure veiligstellen.

 

Een tiental dagen geleden startte EssilorLuxottica zelf een kort geding tegen de Nederlandse groep tegen Grandvision, schrijft RetailNews, omdat het Italiaans-Franse bedrijf vond dat het te weinig informatie kreeg over de wijze waarop GrandVision zijn zaken heeft geregeld tijdens de coronacrisis. Waarnemers zagen er echter een manoeuvre in om alsnog onder de deal uit te geraken.