Grote overname op Nederlandse fietsenmarkt komt er niet | RetailDetail

Grote overname op Nederlandse fietsenmarkt komt er niet

Grote overname op Nederlandse fietsenmarkt komt er niet
Shutterstock

De overname van fietsenmaker Accell door zijn sectorgenoot Pon komt er voorlopig niet. Accell, dat eigenaar is van merken als Batavus en Sparta, zegt dat het bod van Gazelle-eigenaar Pon helemaal niet voldoende is.

Zelfstandig verder gaan

“Na alle belangrijke aspecten van het voorstel te hebben onderzocht, zijn de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur tot de gezamenlijke conclusie gekomen dat het voorstel van Pon Holdings de toekomstige waardecreatie van Accell Group en de te verwachten synergiën onvoldoende reflecteert”, zegt Hielke Sybesma, interim-voorzitter van de Raad van Bestuur bij Accell.

 

Daarnaast voegt Sybesma er aan toe dat er ook te weinig steun is van de aandeelhouders om de overname te laten doorgaan. Zij vinden immers dat zelfstandig doorgaan meer oplevert dan het bod van Pon te accepteren. Accell kiest er daarom voor om voorlopig op eigen benen verder te gaan. Het blijft nu afwachten of er een hoger bod komt van Pon Holdings.

 

Als de overname er toch nog komt, dan zou Pon 2,3 miljoen fietsen per jaar gaan maken en zo wereldmarktleider worden. Het grootste deel van de omzet van Pon komt momenteel wel nog uit het importeren van meerdere automerken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.