Grote overname op Nederlandse fietsenmarkt komt er niet

Grote overname op Nederlandse fietsenmarkt komt er niet

De overname van fietsenmaker Accell door zijn sectorgenoot Pon komt er voorlopig niet. Accell, dat eigenaar is van merken als Batavus en Sparta, zegt dat het bod van Gazelle-eigenaar Pon helemaal niet voldoende is.

Zelfstandig verder gaan

“Na alle belangrijke aspecten van het voorstel te hebben onderzocht, zijn de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur tot de gezamenlijke conclusie gekomen dat het voorstel van Pon Holdings de toekomstige waardecreatie van Accell Group en de te verwachten synergiën onvoldoende reflecteert”, zegt Hielke Sybesma, interim-voorzitter van de Raad van Bestuur bij Accell.

 

Daarnaast voegt Sybesma er aan toe dat er ook te weinig steun is van de aandeelhouders om de overname te laten doorgaan. Zij vinden immers dat zelfstandig doorgaan meer oplevert dan het bod van Pon te accepteren. Accell kiest er daarom voor om voorlopig op eigen benen verder te gaan. Het blijft nu afwachten of er een hoger bod komt van Pon Holdings.

 

Als de overname er toch nog komt, dan zou Pon 2,3 miljoen fietsen per jaar gaan maken en zo wereldmarktleider worden. Het grootste deel van de omzet van Pon komt momenteel wel nog uit het importeren van meerdere automerken.