Grote overname op Nederlandse fietsenmarkt komt er niet | RetailDetail

Grote overname op Nederlandse fietsenmarkt komt er niet

Grote overname op Nederlandse fietsenmarkt komt er niet
Shutterstock

De overname van fietsenmaker Accell door zijn sectorgenoot Pon komt er voorlopig niet. Accell, dat eigenaar is van merken als Batavus en Sparta, zegt dat het bod van Gazelle-eigenaar Pon helemaal niet voldoende is.

Zelfstandig verder gaan

“Na alle belangrijke aspecten van het voorstel te hebben onderzocht, zijn de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur tot de gezamenlijke conclusie gekomen dat het voorstel van Pon Holdings de toekomstige waardecreatie van Accell Group en de te verwachten synergiën onvoldoende reflecteert”, zegt Hielke Sybesma, interim-voorzitter van de Raad van Bestuur bij Accell.

 

Daarnaast voegt Sybesma er aan toe dat er ook te weinig steun is van de aandeelhouders om de overname te laten doorgaan. Zij vinden immers dat zelfstandig doorgaan meer oplevert dan het bod van Pon te accepteren. Accell kiest er daarom voor om voorlopig op eigen benen verder te gaan. Het blijft nu afwachten of er een hoger bod komt van Pon Holdings.

 

Als de overname er toch nog komt, dan zou Pon 2,3 miljoen fietsen per jaar gaan maken en zo wereldmarktleider worden. Het grootste deel van de omzet van Pon komt momenteel wel nog uit het importeren van meerdere automerken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow. Een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.