Handenvrij winkelen in Gent (nog) geen hoogvlieger

Handenvrij winkelen in Gent (nog) geen hoogvlieger

Handenvrij winkelen in Gent (nog) geen hoogvlieger

Het experiment met handenvrij winkelen in Gent is nog geen succes, ondanks het drukke eindejaar en de start van de solden. Al heeft elk nadeel zijn voordeel: er is nog genoeg geld om het experiment gratis te houden tot de zomer.

Slechts 169 klanten

Sinds 10 december kunnen shoppers in 130 winkels in de Gentse binnenstad hun aankopen gratis laten afleveren in een aantal ondergrondse parkings of in een van de drie bovengrondse afhaalpunten naar keuze. Tot nog toe hebben slechts 169 mensen van het initiatief gebruik gemaakt, blijkt uit cijfers die Sandra Van Renterghem (N-VA) in de gemeenteraad opvroeg en die De Gentenaar kon inkijken. Het gaat alles samen om 256 transacties in 63 verschillende winkels.

 

Wel vindt iedereen het nog te vroeg om het kind met het badwater weg te gooien en door het geringe succes is er bovendien nog voldoende geld in kas (de investering bedroeg 150.000 euro voor de opstart van het systeem en 170.000 euro voor communicatie) om het project alvast te verlengen en het gratis te houden tot de zomer: tot eind januari dagelijks, vanaf februari elke zaterdag en koopzondag. En ondertussen wordt nagedacht over een verdere uitbreiding naar het Sint-Pietersstation of naar park-and-rides in de stad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.