Handenvrij winkelen in Gent (nog) geen hoogvlieger

Handenvrij winkelen in Gent (nog) geen hoogvlieger

Handenvrij winkelen in Gent (nog) geen hoogvlieger

Het experiment met handenvrij winkelen in Gent is nog geen succes, ondanks het drukke eindejaar en de start van de solden. Al heeft elk nadeel zijn voordeel: er is nog genoeg geld om het experiment gratis te houden tot de zomer.

Slechts 169 klanten

Sinds 10 december kunnen shoppers in 130 winkels in de Gentse binnenstad hun aankopen gratis laten afleveren in een aantal ondergrondse parkings of in een van de drie bovengrondse afhaalpunten naar keuze. Tot nog toe hebben slechts 169 mensen van het initiatief gebruik gemaakt, blijkt uit cijfers die Sandra Van Renterghem (N-VA) in de gemeenteraad opvroeg en die De Gentenaar kon inkijken. Het gaat alles samen om 256 transacties in 63 verschillende winkels.

 

Wel vindt iedereen het nog te vroeg om het kind met het badwater weg te gooien en door het geringe succes is er bovendien nog voldoende geld in kas (de investering bedroeg 150.000 euro voor de opstart van het systeem en 170.000 euro voor communicatie) om het project alvast te verlengen en het gratis te houden tot de zomer: tot eind januari dagelijks, vanaf februari elke zaterdag en koopzondag. En ondertussen wordt nagedacht over een verdere uitbreiding naar het Sint-Pietersstation of naar park-and-rides in de stad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.