Handsfree shoppen in Hasselt vanaf 29 juni | RetailDetail

Handsfree shoppen in Hasselt vanaf 29 juni

Handsfree shoppen in Hasselt vanaf 29 juni

De stad Hasselt en CityDepot, transportbedrijf en dochter van bpost, slaan de handen in elkaar voor het opzetten van een Shop&Send-concept in de Limburgse hoofdstad. Dit geeft klanten van winkels in de stad de kans om handsfree te shoppen.

 

Oplossing voor mobiliteitsproblemen

Door een QR-code in te scannen bij een deelnemende winkel krijgt de klant toegang tot een link op zijn smartphone. Zegt hij dan waar hij de boodschappen wenst te ontvangen, zal een medewerker van de winkel ervoor zorgen dat het pakket de dag zelf nog binnen Hasselt geleverd wordt door CityDepot. Bpost, dat zich in 2015 inkocht bij CityDepot, staat in voor alle andere leveringen over heel België.

 

Zo willen de partners shoppers toelaten om te winkelen zonder zware boodschappentassen, en een aanvulling bieden aan de nieuwe mobiliteitsplannen die in meerdere steden worden ingevoerd. Het wordt immers steeds moeilijker voor shoppers om met de wagen de stadskern in te raken, laat staan om een parkeerplaats te vinden. Het openbaar vervoer was voor velen geen alternatief, omdat ze niet wisten waar ze met de boodschappen moesten blijven. Shop&Send hoopt de oplossing kunnen te hebben gevonden voor dit probleem, en het - mits voldoende succes in Hasselt - ook uit te rollen in andere Belgische steden. 

 

Antwoord op webwinkels

De lancering van Shop&Send past in het kader van de strijd van fysieke winkels tegen webwinkels die aan huis leveren: mensen vragen zich af waarom ze nog de deur zouden verlaten, want alles is met één vingerknip te verkrijgen op het internet. Met het toevoegen van het belevingselement aan fysiek winkelen hopen de winkeliers het tij te keren

 

De startdatum van 29 juni is niet toevallig gekozen: dat is immers het begin van de solden. Tijdens de testfase zullen een twintigtal handelaars uit de binnenstad meedraaien in het proefproject. Wie het wil uittesten, kan dat gedurende de zomermaanden juli en augustus alvast gratis doen. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.