Hans Anders lijft nu ook Eyes + More België in

Eyes & More

Hans Anders is voortaan ook in België de eigenaar van optiekconcurrent Eyes + More. Al in 2018 nam Hans Anders de formule over, maar de Belgische activiteiten bleven in handen van zelfstandige franchisers. Tot nu.

 

Volledige integratie 

Drie jaar na de overname van het moederbedrijf, mag Hans Anders nu ook de Belgische winkels van Eyes+More tot zijn eigendom rekenen. In 2018 nam Hans Anders Retail Group de Nederlandse keten over, inclusief winkels in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Alleen de Belgische vestigingen waren in handen gebleven van de onafhankelijke franchisefirma Eyes! met vijf particuliere aandeelhouders. Daar komt nu verandering in.

 

De twintig Belgische winkels worden nu eigendom van de Nederlandse holding E & M BV, die deel uitmaakt van Hans Anders Retail Group. Tot de groep behoren ook Hans Anders en het Zweedse Direkt Optik. De overname moet nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden in België toelaten.


Hans Anders belooft dat alle werknemers in dienst blijven en er ook voor klanten nauwelijks iets zal veranderen. “Nu wij alle Belgische dochterondernemingen bezitten, kunnen wij een volledig geïntegreerde strategie ontwikkelen. Op die manier zullen we profiteren van alle voordelen van onze Groep in België. Dit zal ons in staat stellen de commerciële en financiële resultaten nog beter te beheren en ons marktaandeel in België sneller te vergroten”, aldus Ulli Eickman, CEO van Eyes + More.