Harrods plant grootste make-over in 180-jarig bestaan

Harrods plant grootste make-over in 180-jarig bestaan

Harrods plant grootste make-over in 180-jarig bestaan
Shutterstock

Harrods zal de komende drie jaar een immense opfrissing ondergaan. Het Londense luxewarenhuis investeert liefst 225 miljoen euro in de renovatie, de grootste in zijn 183-jarige bestaan, en in nieuwe diensten voor Chinese klanten op zijn webshop.

Totale renovatie

‘s Werelds bekendste winkel en Londens icoon Harrods zal de komende drie jaar volledig heringericht worden, liet Harrods-CEO Michael Ward, op rondreis in China voor de lancering van het Harrods Magazine, weten aan de South China Morning Post. De voorgevel zelf komt niet in de steigers te staan, maar binnen zullen de 330 afdelingen – goed voor zowat 90.000 m² winkelplezier – een totale renovatie ondergaan.

 

Het is de eerste keer sinds zijn oprichting in 1834 dat Harrods een renovatie van deze omvang plant. De voorbije jaren breidde de winkel in Knightsbridge vooral zijn winkeloppervlakte uit, met onder meer het grootste schoenenparadijs ter wereld en een nieuwe wijnafdeling.

 

Focus op China

Harrods pompt 200 miljoen Britse pond in het project, waarvan een deel ook zal gaan naar het uitbreiden van het online aanbod van het luxewarenhuis. Het Verenigd Koninkrijk blijft dan wel de belangrijkste markt voor het Londense winkelparadijs, maar het belang van online verkoop neemt toe, ook en vooral in China (waaronder de voormalig Britse kolonie Hong Kong).

 

“Harrods concentreert zich al verschillende jaren op het Oosten als afzetmarkt,” zegt Ward. “China is onze belangrijkste buitenlandse markt en genereert een vijfde van onze omzet, Hong Kong is de snelst opkomende markt.” Om zijn Aziatisch cliënteel van dienst te zijn, denkt Harrods onder meer aan bewegwijzering en productinformatie in het Chinees.

 

Harrods opende eerder dit jaar nog een theehuis in Peking, maar plannen voor een Harrods-filiaal in China zijn er niet. “Er kan maar één Harrods zijn,” aldus Ward.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison, het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL, zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Back to top