Harry Potter-keten breidt uit naar Vlaanderen en Nederland

Shutterstock.com

Begin september opent The Wizard Store, een keten gewijd aan de magische wereld van Harry Potter, een eerste Vlaamse winkel in Kortrijk. De eerste twee Nederlandse winkels staan ook al op het programma.

 

Nieuwe generaties

De nieuwste winkel van de Harry Potter-keten opent op 4 september de deuren aan de Doorniksestraat 11 in Kortrijk. Fans van de tovenaar met het bliksemlitteken zullen er terecht kunnen voor allerlei gadgets, zoals toverstafjes, verkleedkledij, puzzels en sweaters.

 

Ook tien jaar na de laatste film blijft Harry Potter immers razend populair, ook bij jongere generaties. “De vele diehard fans laten nu hun kinderen kennismaken met de wondere tovenaarswereld. Zo raakt een nieuwe generatie in de ban van de filmreeks”, zegt Marie Durnez in Het Laatste Nieuws. Durnez is de vrouw achter The Wizard Store: dit jaar opende ze al drie winkels in Wallonië. “Omdat zelfs Vlamingen naar onze winkels in Wallonië trekken, breiden we nu uit.”

 

Nederland

De ambitie van Durnez houdt echter niet op in Kortrijk: zo heeft ze ook plannen voor Gent, Brugge, Antwerpen en zelfs Nederland, waar ze op termijn vestigingen wil openen in Amsterdam en Rotterdam.

 

Overigens is er nog steeds maar één 'officiële' Harry Potter-store in de wereld. Die bevindt zich in New York en werd in juni van dit jaar officieel geopend.