Harry Potter New York officieel geopend

Harry Potter - Warner Bros

Met een jaar uitstel heeft de eerste Harry Potter-winkel, gelegen in hartje New York, de deuren geopend. De eerste foto's zien er alleszins - welja - magisch uit. 

 

Ontdekken en beleven

De belevingswinkel van Harry Potter is bijna 2000 m² groot en herbergt de grootste collectie Harry Potter- en Fantastic Beasts-producten ter wereld. De winkel, die zich uitstrekt over drie verdiepingen, is opgebouwd rond vijftien verschillende thema’s, die samen de magie van de tovenaarswereld tot leven brengen.

 

Bij het binnenkomen van de winkel passeren klanten onder een enorm model van Felix de feniks, die vanaf het plafond naar beneden staart. Het indrukwekkende model weegt meer dan 110 kg en is slechts een van de vele gedetailleerde, handgemaakte rekwisieten die de klanten moeten verrassen. In totaal staan er meer dan duizend decorstukken in de winkel uitgestald, schrijft RetailTrends. Daaronder bevinden zich ook ook authentieke items die voor de films zijn gebruikt.

 

In de winkel zijn bovendien enkele digitale technologieën geïntegreerd. Zo zullen bezoekers via de Harry Potter fanclub-app ‘betoverde sleutels’ kunnen vinden, waarmee ze onder meer video’s kunnen ontgrendelen. Verder kunnen er ook twee VR-spelletjes gespeeld worden: 'Chaos at Hogwarts' en 'Wizards Take Flight'.

 

De opening had eigenlijk in de loop van 2020 al moeten plaatsvinden, maar daar stak de enorme corona-uitbraak in de Big Apple een stokje voor.