Hasbro koopt bedrijf achter Peppa Pig

Hasbro koopt bedrijf achter Peppa Pig
Shutterstock.com

Het Amerikaanse speelgoedbedrijf Hasbro verwerft het Canadese productiehuis Entertainment One, vooral bekend van de animatieserie Peppa Pig, voor 3,6 miljard euro.

 

Meer op tv

Hasbro wil met de overname meer van zijn merken op tv te krijgen. De speelgoedfabrikant heeft anderzijds ook heel wat ervaring met de commercialisatie van allerlei producten gebaseerd op tv-series: wellicht heeft het bedrijf plannen in die richting met de succesvolle reeks Peppa Pig. Hasbro is eigenaar van speelgoediconen als Monopoly, My Little Pony en Transformers.

 

De kinderserie Peppa Pig is ongetwijfeld de bekendste reeks van Entertainment One, maar de Canadese groep doet meer dan dat. Het bedrijf was ook betrokken bij televisieseries als The Walking Dead en de productie en distributie van grote films. Entertainment One heeft bovendien een eigen muzieklabel.

 

Hasbro betaalt 5,6 pond per aandeel voor de overname, ruim 26% meer dan slotkoers van gisteren. Om de deal te financieren wil het bedrijf onder andere nieuwe aandelen uitgeven voor een bedrag van 1 tot 1,25 miljard euro.