Hema bouwt alweer nieuw distributiecentrum

Prologis

Vastgoedontwikkelaar Prologis bouwt in Nieuwegein een 34.000 m² groot distributiecentrum voor Hema. Dat moet tegen de zomer van volgend jaar operationeel zijn.

 

Internationale groeiambities

Hema nam vorig jaar nog een nieuw distributiecentrum in gebruik in Utrecht, vanwaar het zijn online bestellingen verwerkt. “Hema heeft de ambitie om (internationaal) te groeien en daarvoor is onder meer een nieuw distributiecentrum nodig”, zegt vastgoedmanager Bas van der Kwaak. “De nieuwe locatie aan ‘t Klooster in Nieuwegein ligt dicht bij ons huidige distributiecentrum in Utrecht en is logistiek gezien dus een goede match. Er zal dan ook intensief samengewerkt worden tussen de twee locaties.”

 

Het nieuwe distributiecentrum, waarvan de bouw nog dit kwartaal start, verrijst op een kavel van 5,7 hectare in Nieuwegein. “Deze ontwikkeling vergroot onze portefeuille in de regio Utrecht, die heel belangrijk is voor nationale distributie en e-commerce, naar zo’n 137.000 m². Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de intensieve én constructieve samenwerking met onze partners HEMA en de gemeente Nieuwegein”, zegt Sander Breugelmans van Prologis Benelux.