Hema en Franprix breiden samenwerking uit

Hema en Franprix breiden samenwerking uit
Shutterstock.com

Hema en Franprix gaan hun samenwerking, die ze in augustus aankondigden, flink uitbreiden. In nog eens 44 extra filialen van de Franse gemakswinkelketen komt er nog deze week een Hema-schap.

 

Succes

Sinds september loopt een test, waarbij Franprix in een beperkt aantal winkels een selectie producten van Hema verkoopt. Die test wordt nu uitgebreid naar 44 extra winkelpunten, waarmee het totaal aantal supermarkten van Franprix met een Hema-schap op 59 komt. Beide bedrijven verwachten bovendien dat de samenwerking volgend jaar naar mogelijk enkele honderden winkels zal uitgerold worden.

 

"We zijn erg tevreden over de samenwerking met Franprix. Naast de extra omzet die we via onze schappen in de supermarkten behalen, zien we ook een extra toeloop aan klanten in onze vestigingen die in de buurt zitten van een Franprix-winkel met een Hema-schap. Onze samenwerking zorgt er namelijk voor dat steeds meer Franse consumenten kennismaken met Hema", zegt CEO Tjeerd Jegen.

 

Complementair

De Nederlandse retailer verkoopt ongeveer 250 artikelen via de Franse supermarktketen: daarbij zitten onder andere babyartikelen, keukengerei, schrijfwaren en kaarsen. Beide bedrijven zijn complementair, omdat Franprix weinig non-food artikelen aanbiedt.

 

De samenwerking past in de strategie van eigenaar Marcel Boekhoorn om van Hema een merk te maken, dat in meerdere winkels kan worden gekocht. Hij sloot ook al soortgelijke samenwerkingsverbanden met Wehkamp, Walmart en Jumbo.