Hema investeert verder in grote Belgische winkels

Hema investeert verder in grote Belgische winkels
Foto Hema

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

 

Groeistrategie

Hema investeert flink in haar Belgische winkels en mikt erop om nog voor de eindejaarspiek van 2018 twintig grote lokale winkels volledig om te bouwen. De winkel in Oostende, goed voor 700 m², werd net als de filialen in Antwerpen en Brussel opgesplitst in verschillende 'werelden'. Zo wordt het voor klanten eenvoudiger om artikelen te vinden en met elkaar te combineren. Alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, keuken, baby- en woonkamer staan bij elkaar.

 

Carla Velghe, directeur Hema België en Luxemburg: “In het afgelopen jaar is het internationale winkelconcept uitgebreid getest onder klanten in Nederland en België. Hema ontving tijdens die periode veel positieve reacties van zowel klanten als haar medewerkers. Het uitrollen van het nieuwe winkelconcept is een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie die bestaat uit het verbeteren van de prestaties in Nederland, België en Luxemburg, internationale uitbreiding en groei van e-commerce.”

 

Eerder deze week raakte bekend dat de winkelketen in handen komt van het Belgische investeringsfonds Core Equity. Eigenaar Lion Capital was sinds meer dan een half jaar op zoek naar een koper.