Hema investeert verder in grote Belgische winkels | RetailDetail

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

Hema investeert verder in grote Belgische winkels
Foto Hema

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

 

Groeistrategie

Hema investeert flink in haar Belgische winkels en mikt erop om nog voor de eindejaarspiek van 2018 twintig grote lokale winkels volledig om te bouwen. De winkel in Oostende, goed voor 700 m², werd net als de filialen in Antwerpen en Brussel opgesplitst in verschillende 'werelden'. Zo wordt het voor klanten eenvoudiger om artikelen te vinden en met elkaar te combineren. Alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, keuken, baby- en woonkamer staan bij elkaar.

 

Carla Velghe, directeur Hema België en Luxemburg: “In het afgelopen jaar is het internationale winkelconcept uitgebreid getest onder klanten in Nederland en België. Hema ontving tijdens die periode veel positieve reacties van zowel klanten als haar medewerkers. Het uitrollen van het nieuwe winkelconcept is een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie die bestaat uit het verbeteren van de prestaties in Nederland, België en Luxemburg, internationale uitbreiding en groei van e-commerce.”

 

Eerder deze week raakte bekend dat de winkelketen in handen komt van het Belgische investeringsfonds Core Equity. Eigenaar Lion Capital was sinds meer dan een half jaar op zoek naar een koper.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.