Hema mikt op luchthavens en stations in België | RetailDetail

Hema mikt op luchthavens en stations in België

Hema mikt op luchthavens en stations in België
Shutterstock

De Nederlandse keten Hema ziet nog ruimte voor een tiental winkels in België, maar mikt daarbij wel op kleinere panden op luchthavens en in stations. Dat soort winkels heeft de keten momenteel nog niet in België.

Grote reclamepanelen

In Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is Hema wel al te vinden op die locaties en dat zijn de winkels waar het per vierkante meter ook het meeste omzet haalt. “Mensen halen er online bestelde producten af of kopen er. Doordat ze op drukke locaties liggen, zijn het eigenlijk ook grote reclamepanelen”, zegt CEO Tjeerd Jegen aan De Tijd.

 

Ook de vernieuwing van de bestaande winkels gaat gestaag verder. Daarnaast wordt er ook werk gemaakt van twee flagshipstores in België: de eerste opende vandaag de deuren aan het Muntplein in Brussel en later deze maand is het de beurt aan Antwerpen. De meest opvallende vernieuwing is in het restaurant te vinden, waar voortaan alles vers wordt bereid en er een speciaal horecateam aan de slag is. “In Tilburg verdubbelde de omzet van ons restaurant. Ook voor Brussel zijn de verwachtingen hoog.”

 

Tot slot wordt er ook steeds meer ingezet op de online verkoop, waar Hema momenteel 4 tot 5% van de omzet haalt. “Als je er onze fotoafdrukdienst bijrekent, doen we zelfs 10% online. Onze webwinkel is winstgevend en zal nog winstgevender worden, want een week geleden hebben we het verpakken van pakketten geautomatiseerd”, aldus Jegen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Wouter Kolk, de CEO van Albert Heijn, een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping' in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.

CRU strijkt neer op Antwerpse Groenplaats

12/06/2018

Colruyt gaat volgend jaar een CRU-markt openen in Antwerpen: de luxeketen van de Halse groep krijgt een stekje op de Groenplaats. De uitbreiding gaat ten koste van Wijnegem, en van een Spar.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.