Hema opent eerste winkel in Berlijn | RetailDetail

Hema opent eerste winkel in Berlijn

Hema opent eerste winkel in Berlijn
Foto: Photos by D / Shutterstock.com

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

 

Bekend van op vakantie

Naast in Frankrijk is Hema ook in Duitsland een fikse opmars bezig: de opening van een eerste winkel in het centrum van Berlijn symboliseert die groei. Dit jaar moeten er bovendien nog nieuwe vestigingen bijkomen in Bonn, Heidelberg, Karlsruhe, Mannheim en München. Hema baseert zich naar eigen zeggen “als enige retailer” op sociale media en onlineverkopen voor het bepalen van de locaties voor nieuwe winkels. De keten zou via sociale kanalen immers veel verzoeken van Duitse klanten krijgen om een winkel in hun stad te openen. 

 

De Nederlandse retailer heeft daaruit besloten om zich te richten op A-locaties in de 15 grootste steden in Duitsland, aangezien de online klanten ook voor het overgrote deel in die steden wonen. Hema wordt naar eigen zeggen internationaal zeer goed ontvangen, en vooral in Duitsland heeft dat er volgens het bedrijf mee te maken dat veel klanten de winkels kennen van hun vakanties in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

Koekjesmerk Jules Destrooper duikt op in Schiphol

05/07/2018

De Belgische koekjesfabrikant Jules Destrooper lanceert een reisgamma, ‘Global Travel Retail’, en opent daarvoor ook een tijdelijke winkel op Schiphol Airport. In de zomermaanden kunnen reizigers er speciale verpakkingen kopen.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.