Hema opent eerste winkel in Berlijn

Hema opent eerste winkel in Berlijn

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

 

Bekend van op vakantie

Naast in Frankrijk is Hema ook in Duitsland een fikse opmars bezig: de opening van een eerste winkel in het centrum van Berlijn symboliseert die groei. Dit jaar moeten er bovendien nog nieuwe vestigingen bijkomen in Bonn, Heidelberg, Karlsruhe, Mannheim en München. Hema baseert zich naar eigen zeggen “als enige retailer” op sociale media en onlineverkopen voor het bepalen van de locaties voor nieuwe winkels. De keten zou via sociale kanalen immers veel verzoeken van Duitse klanten krijgen om een winkel in hun stad te openen. 

 

De Nederlandse retailer heeft daaruit besloten om zich te richten op A-locaties in de 15 grootste steden in Duitsland, aangezien de online klanten ook voor het overgrote deel in die steden wonen. Hema wordt naar eigen zeggen internationaal zeer goed ontvangen, en vooral in Duitsland heeft dat er volgens het bedrijf mee te maken dat veel klanten de winkels kennen van hun vakanties in Nederland.