Hema opent vijftigste Franse winkel | RetailDetail

Hema opent vijftigste Franse winkel

Hema opent vijftigste Franse winkel

De Nederlandse winkelketen Hema blijft werk maken van haar internationale expansie: in Straatsburg is vandaag de vijftigste Franse Hema geopend. Meteen werd ook de negentigste verjaardag van de keten gevierd.

Versnelde internationale expansie

De nieuwe winkel is gelegen in het winkelcentrum L’Aubette in Straatsburg en heeft een oppervlakte van 420 m². Ook daar wordt het internationale concept gebruikt, waarbij de winkel wordt opgedeeld in verschillende leefruimtes rond bepaalde thema’s, zoals studeren, wonen, koken en beauty.

 

De komende jaren zal Hema zich blijven inzetten op de versnelde expansie in het buitenland. Dat wil zeggen dat er heel wat nieuwe filialen komen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en sinds kort ook Duitsland. Begin 2017 moet er zo een winkel openen in Keulen.

 

Bij de opening van de winkel werd ook de negentigste verjaardag van de keten gevierd, met een speciale radio-uitzending vanuit de winkel, waarbij onder andere CEO Tjeerd Jegen, formatmanager Saskia Touw en ambassadeur Ed Kronenburg te gast waren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt Group zet nieuwe stap op de tweedehandsmarkt

20/04/2018

Colruyt wil met internetplatform NewStory de tweedehandsmarkt voor babyspullen verder veroveren. Het nieuwe platform bouwt verder op het twee jaar oude Dreambaby Tweedehands, een webshop met twee inzamel- en afhaalpunten voor tweedehands babyspullen. 

Thierry Moubax (bpost): "Wie de boot niet wil missen, moet snel schakelen."

20/04/2018

Nog een grote naam voor het RetailDetail Congress van 26 april: bpost-marketingtopman Thierry Moubax zal er zijn visie geven over hoe marketing en handel in het algemeen ingrijpend zullen veranderen door de 'boom' in e-commerce.

The Future Of Shopping is Managementboek van het Jaar

20/04/2018

Met grote trots mag RetailDetail aankondigen dat de titel Managementboek van het jaar 2018 gaat naar het boek The Future Of Shopping: Waar iedereen retailer is van Pauline Neerman en Jorg Snoeck.

Amazon telt al 100 miljoen Prime-abonnees

19/04/2018

E-commercegigant Amazon heeft de kaap van de honderd miljoen Prime-abonnees overschreden. En dat is maar een van de vele mijlpalen waarover CEO Jeff Bezos het heeft in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders.

Tien tips om de digitale retailreuzen te verslaan

19/04/2018

“Verkoop wat mensen willen, niet wat je hebt.” Zo luidt het bondige advies van Myrna Moorthamer en Arjan Leest (Retail Rebels) aan retailers die de digitale revolutie willen overleven.

Danone boekt sterkste vergelijkbare omzetgroei in 5 jaar

19/04/2018

De Franse voedingsreus Danone heeft er een beresterk eerste kwartaal op zitten. De omzet groeide op vergelijkbare basis met 4,9%, meteen de sterkste prestatie van de voorbije vijf jaar.