Hema opent vijftigste Franse winkel | RetailDetail

Hema opent vijftigste Franse winkel

Hema opent vijftigste Franse winkel

De Nederlandse winkelketen Hema blijft werk maken van haar internationale expansie: in Straatsburg is vandaag de vijftigste Franse Hema geopend. Meteen werd ook de negentigste verjaardag van de keten gevierd.

Versnelde internationale expansie

De nieuwe winkel is gelegen in het winkelcentrum L’Aubette in Straatsburg en heeft een oppervlakte van 420 m². Ook daar wordt het internationale concept gebruikt, waarbij de winkel wordt opgedeeld in verschillende leefruimtes rond bepaalde thema’s, zoals studeren, wonen, koken en beauty.

 

De komende jaren zal Hema zich blijven inzetten op de versnelde expansie in het buitenland. Dat wil zeggen dat er heel wat nieuwe filialen komen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en sinds kort ook Duitsland. Begin 2017 moet er zo een winkel openen in Keulen.

 

Bij de opening van de winkel werd ook de negentigste verjaardag van de keten gevierd, met een speciale radio-uitzending vanuit de winkel, waarbij onder andere CEO Tjeerd Jegen, formatmanager Saskia Touw en ambassadeur Ed Kronenburg te gast waren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarktketen Morrisons wordt uur per week stil

23/07/2018

De Britse supermarktketen Morrisons organiseert voortaan elke week een prikkelarm uur voor mensen met autisme. Op zaterdagochtend tussen 9 en 10 zal er geen muziek te horen zijn, dimmen de lichten en wordt zelfs het piepje van de kassascanner stiller. 

Chinese internetreus JD.com dit jaar van start in Europa

23/07/2018

Topman Richard Liu van JD.com wil ook op de Europese markt de concurrentie aangaan met Amazon en Alibaba. In Frankrijk heeft de retailer een logistiek centrum gebouwd, Italië komt eraan en nog voor het einde van het jaar wordt het bedrijf operationeel in Duitsland.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.