Hema Schilde als eerste in nieuw jasje

Hema Schilde als eerste in nieuw jasje
Shutterstock

De vestiging van Hema in Schilde is de eerste Belgische winkel die in een nieuw jasje is gestoken en voortaan volgens het nieuwe concept van de keten werkt. Dit jaar moeten er nog zeventig winkels vernieuwd worden.

Vernieuwing op drie dagen

Die herinrichting in Schilde gebeurde razendsnel: er waren slechts drie dagen voor nodig. Het is dan ook de bedoeling dat de komende maanden maar liefst drie winkels van Hema per week vernieuwd worden. “Hema richtte haar winkels in Barcelona, Parijs en Londen al eerder zo in. We passen dat vernieuwde winkelconcept nu ook toe in heimat Nederland, België en Luxemburg. Na een testfase in onder meer Hasselt en Tienen, was Schilde aan de beurt als eerste kleine winkel”, zegt Carla Velghe, countrymanager voor België en Luxemburg aan de Gazet van Antwerpen.

 

In dat nieuwe concept moeten klanten de verschillende producten eenvoudiger terugvinden. Daarom wordt er nu gebruik gemaakt van verschillende werelden, die het assortiment op een logische manier bundelen. “Vroeger stond alle ondergoed, van kinderen over mannen tot dames, samen. Nu creëren we voor elke doelgroep een aparte hoek met naast slipjes en onderhemdjes ook bijhorende spulletjes zoals make-up en zo. Die werelden kregen een stijlvolle heldere aanduiding in blokletters, hoog aan het plafond en goed zichtbaar vanuit alle hoeken van de winkel”, aldus regiomanager Tanja De Groof.