Hema in Tilburg krijgt nieuw foodconcept | RetailDetail

Hema in Tilburg krijgt nieuw foodconcept

Hema in Tilburg krijgt nieuw foodconcept
Shutterstock

Hema heeft in Tilburg voor het eerst in Nederland het internatonale concept gelanceerd, waarbij vooral de nieuwigheden in het restaurant opvallen. Er is zelfs een volledig live-cooking gedeelte, waarvoor ook de openingsuren werden uitgebreid.

Meer focus op avondeten

De vestiging van Hema in Tilburg sloot twee maanden geleden de deuren voor een grondige verbouwing en is de eerste winkel in Nederland die het nieuwe concept heeft gekregen. Vooral het restaurant werd daarbij aangepakt: dat is nu op de eerste verdieping te vinden, waar vroeger de bakkerij en kantoren waren.

 

In dat restaurant kunnen nu maaltijden op aanvraag vers worden bereid, en dat alles in een live-cooking gedeelte. Klanten kunnen er ook eenvoudig voorkeuren voor ingrediënten en op vlak van allergenen doorgeven. Hema gaat zich in Tilburg ook meer focussen op het avondeten en daarom worden de openingsuren door de week uitgebreid tot 19u en op donderdag tot 21u. In het weekend sluit de winkel wel nog om 18u.

 

Daarnaast wordt er een "all-day breakfast" gelanceerd en is het aantal meeneemproducten fors uitgebreid, met onder andere warme stroopwafels en smoothiebowls.

 

Ook de winkel zelf werd aangepakt: daar is nu ook het internationale concept te vinden, waarbij het assortiment wordt ingedeeld volgens een aantal werelden en er met frisse kleuren wordt gewerkt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Albert Heijn experimenteert met nieuwe versconcepten

16/05/2018

In de vernieuwde Albert Heijn in Hoofddorp brengt de supermarktketen alle innovaties en proefprojecten rond vers bij elkaar: de nieuwe winkel heeft een pluktuin voor kruiden, een borreleiland en meer.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.