Hema wil fors uitbreiden in Duitsland | RetailDetail

Hema wil fors uitbreiden in Duitsland

Hema wil fors uitbreiden in Duitsland
Shutterstock

Winkelketen Hema heeft grote plannen in Duitsland: de komende drie jaar moeten er minstens zeventig nieuwe vestigingen openen. Momenteel heeft de keten in Duitsland slechts elf winkels. Daarenboven wil Hema shop-in-shops en winkels in treinstations openen.

Weinig concurrentie

Beatrice Schnell, het Duitse hoofd van Hema, deed de plannen uit de doeken in een interview met de Lebensmittel Zeitung. Aan die expansie wordt ook dit jaar nog gewerkt: zo moet er nog een vestiging openen in Stuttgart en staan er winkels gepland in Berlijn en Dortmund.

 

Duitsland is een bijzonder interessante markt voor Hema, omdat er geen gelijkaardige ketens te vinden zijn. De eerste winkel in Keulen doet het zelfs beter dan de verwachtingen.

 

Niet enkel in Duitsland werd Hema aan zijn buitenlandse aanwezigheid: ook in Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is de keten steeds nadrukkelijker aanwezig. Het succes in die landen heeft er zelfs toe geleid dat het internationale concept ook zijn opwachting heeft gemaakt in België en Nederland. Dankzij dat concept kruipt de winkelketen stilaan uit een diep dal, nadat ze vooral in de Benelux te maken had gekregen met een fikse omzetdaling.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.