Hema wil fors uitbreiden in Duitsland

Hema wil fors uitbreiden in Duitsland

Winkelketen Hema heeft grote plannen in Duitsland: de komende drie jaar moeten er minstens zeventig nieuwe vestigingen openen. Momenteel heeft de keten in Duitsland slechts elf winkels. Daarenboven wil Hema shop-in-shops en winkels in treinstations openen.

Weinig concurrentie

Beatrice Schnell, het Duitse hoofd van Hema, deed de plannen uit de doeken in een interview met de Lebensmittel Zeitung. Aan die expansie wordt ook dit jaar nog gewerkt: zo moet er nog een vestiging openen in Stuttgart en staan er winkels gepland in Berlijn en Dortmund.

 

Duitsland is een bijzonder interessante markt voor Hema, omdat er geen gelijkaardige ketens te vinden zijn. De eerste winkel in Keulen doet het zelfs beter dan de verwachtingen.

 

Niet enkel in Duitsland werd Hema aan zijn buitenlandse aanwezigheid: ook in Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is de keten steeds nadrukkelijker aanwezig. Het succes in die landen heeft er zelfs toe geleid dat het internationale concept ook zijn opwachting heeft gemaakt in België en Nederland. Dankzij dat concept kruipt de winkelketen stilaan uit een diep dal, nadat ze vooral in de Benelux te maken had gekregen met een fikse omzetdaling.