Hema wil fors uitbreiden in Duitsland | RetailDetail

Hema wil fors uitbreiden in Duitsland

Hema wil fors uitbreiden in Duitsland
Shutterstock

Winkelketen Hema heeft grote plannen in Duitsland: de komende drie jaar moeten er minstens zeventig nieuwe vestigingen openen. Momenteel heeft de keten in Duitsland slechts elf winkels. Daarenboven wil Hema shop-in-shops en winkels in treinstations openen.

Weinig concurrentie

Beatrice Schnell, het Duitse hoofd van Hema, deed de plannen uit de doeken in een interview met de Lebensmittel Zeitung. Aan die expansie wordt ook dit jaar nog gewerkt: zo moet er nog een vestiging openen in Stuttgart en staan er winkels gepland in Berlijn en Dortmund.

 

Duitsland is een bijzonder interessante markt voor Hema, omdat er geen gelijkaardige ketens te vinden zijn. De eerste winkel in Keulen doet het zelfs beter dan de verwachtingen.

 

Niet enkel in Duitsland werd Hema aan zijn buitenlandse aanwezigheid: ook in Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is de keten steeds nadrukkelijker aanwezig. Het succes in die landen heeft er zelfs toe geleid dat het internationale concept ook zijn opwachting heeft gemaakt in België en Nederland. Dankzij dat concept kruipt de winkelketen stilaan uit een diep dal, nadat ze vooral in de Benelux te maken had gekregen met een fikse omzetdaling.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

Back to top