Hema wil naar verdere Spaanse expansie | RetailDetail

Hema wil nog eens 150 Spaanse winkels

Hema wil nog eens 150 Spaanse winkels
shutterstock

Hema wil in Spanje nog eens 150 winkels openen. Na winkels in Madrid en Barcelona kijkt de retailer naar een verdere expansie in steden als Valencia, Bilbao, Malaga en Sevilla.

Stations en andere locaties

De retailer investeert in de komende vijf jaar 75 miljoen voor de Spaanse expansie, zo meldde internationaal directeur Richard Flint tegenover het Spaanse persbureau EFE. Stations en luchthavens, locaties met grote bezoekersstromen, komen in beeld voor opening van nieuwe Hema-winkels. Hema begon onlangs in Barcelona haar derde winkel en heeft al vijf vestigingen in de Spaanse hoofdstad Madrid.

 

De internationale omzet van Hema moet over twee jaar zijn verdubbeld. De retailketen, die ruim 700 locaties in Europa telt, wil ook in Frankrijk meer winkels starten. Hier telt Hema inmiddels ruim veertig vestigingen. Volgend jaar moet bovendien de expansie in Duitsland versneld op gang komen. Begin dit jaar opende Hema in Keulen zijn eerste Duitse winkel.

 

De formule van Lion Capital, die momenteel in de verkoop staat, wil met een nadruk op Europese groei inzetten op meer schaalgrootte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Essentiel opent nieuwe flagshipstore in Antwerpen

21/03/2018

Het Belgische modemerk Essentiel heeft een nieuw pand in gebruik genomen als flagshipstore in Antwerpen. Het nieuwe vlaggenschip in de Huidevettersstraat is 350 m² groot en is ingericht volgens een nieuw winkelconcept dat Essentiel ook verder wil uitrollen.

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Back to top