Hema wil nog eens 150 Spaanse winkels

Hema wil nog eens 150 Spaanse winkels

Hema wil in Spanje nog eens 150 winkels openen. Na winkels in Madrid en Barcelona kijkt de retailer naar een verdere expansie in steden als Valencia, Bilbao, Malaga en Sevilla.

Stations en andere locaties

De retailer investeert in de komende vijf jaar 75 miljoen voor de Spaanse expansie, zo meldde internationaal directeur Richard Flint tegenover het Spaanse persbureau EFE. Stations en luchthavens, locaties met grote bezoekersstromen, komen in beeld voor opening van nieuwe Hema-winkels. Hema begon onlangs in Barcelona haar derde winkel en heeft al vijf vestigingen in de Spaanse hoofdstad Madrid.

 

De internationale omzet van Hema moet over twee jaar zijn verdubbeld. De retailketen, die ruim 700 locaties in Europa telt, wil ook in Frankrijk meer winkels starten. Hier telt Hema inmiddels ruim veertig vestigingen. Volgend jaar moet bovendien de expansie in Duitsland versneld op gang komen. Begin dit jaar opende Hema in Keulen zijn eerste Duitse winkel.

 

De formule van Lion Capital, die momenteel in de verkoop staat, wil met een nadruk op Europese groei inzetten op meer schaalgrootte.