Het is zo ver: amazon.nl van start met “100 miljoen producten”

Amazon in Nederland
Foto Amazon

Vanaf vandaag kunnen klanten in de Benelux terecht op amazon.nl voor een aanbod van meer dan honderd miljoen producten in meer dan dertig categorieën, zo meldt de internetgigant. Duizenden Nederlandse bedrijven starten de verkoop op het platform.

 

Gratis levering vanaf 20 euro

Tot nu toe konden klanten in de Benelux op amazon.nl enkel een aanbod boeken vinden, en moesten ze zich voor andere artikelen wenden tot de Duitse, de Britse of de Franse webshop. Dat verandert vandaag: het aanbod op amazon.nl omvat nu Nederlandse merken als Friesland Campina, Hunkemöller, Philips, Rituals en Scotch & Soda en internationale merken als Bosch, Bose, Hasbro, Lego, Mattel en Samsung. Bestellingen boven de twintig euro worden gratis geleverd.

 

Bovendien gaat ook de abonnementsformule Prime lokaal van start: Nederlandse leden kunnen gebruik maken van gratis snelle bezorging van miljoenen producten, onbeperkt streamen van duizenden populaire films en tv-series via tv, tablet of smartphone, gratis games en in-game-content met Twitch Prime en onbeperkte foto-opslag met Amazon Photos. In het aanbod zitten ook lokale titels als Jiskefet en Bon Bini Holland 2. Klanten kunnen Prime dertig dagen gratis proberen en vervolgens lid worden voor 2,99 euro per maand.

 

Lokale verkooppartners

"Vandaag is slechts het begin van Amazon.nl. We gaan altijd voor de lange termijn bij Amazon en streven naar de beste klantervaring in Nederland", aldus countrymanager Roeland Donker. "We werken dagelijks keihard aan het uitbreiden van ons assortiment, lage prijzen en een gebruiksvriendelijke winkelervaring om het vertrouwen van de Nederlandse consument te winnen." De topman benadrukt dat het bedrijf nauw wil samenwerken met lokale verkooppartners, en dat duizenden Nederlandse verkopers hun producten al te koop aanbieden op Amazon.nl. "Het midden- en kleinbedrijf dat via Amazon verkoopt, creëerde naar schatting al 1,6 miljoen banen wereldwijd en we hopen dat het Nederlandse bedrijven net zo goed zal vergaan."

 

De komst van de internetgigant naar Nederland met een compleet aanbod was lang verwacht. Nu het technologiebedrijf van start gaat met een lokaal webplatform, verandert het e-commercelandschap in de Benelux ingrijpend. Lokale webshops worden geconfronteerd met een te duchten concurrent, lokale ondernemers hebben er een nieuw verkoopplatform bij. Naar verwachting kan de lancering van amazon.nl onze lokale e-commerce een flinke boost bezorgen.