Heylen richt Europees-Chinese investeringsmaatschappij op

Foto: Shutterstock

Paul Van Eynde, ex-topman bij ING, en de top van Heylen Group richten samen Fusion Partners: die nieuwe investeringsmaatschappij wil Europa en China meer met elkaar verbinden.

 

Zowel investeren als begeleiden

Met Fusion Partners is een nieuwe Europees-Chinese investeringsmaatschappij geboren, die projecten, investeringen, ondernemers en kapitaal uit beide regio's aan het werk wil zetten. "In twee richtingen", benadrukt Van Eynde. De andere hoofdinvesteerders in het vehikel zijn Wim Heylen en Didier Clerx, respectievelijk de voorzitter en CEO van vastgoed- en investeringsholding Heylen Group.

 

Fusion Partners zal succesvolle ondernemers met transcontinentale ambities begeleiden en eveneens een investeringsfonds oprichten. De volgende zes maanden wil het zo al twee tot vijf miljoen euro investeren in concrete projecten in beide regio's. In de komende twee jaar hopen de oprichters nog tussen de 50 en 75 miljoen euro op te halen bij zowel Europese als Chinese ondernemer-investeerders.

 

Participatie in China-adviseur Horsten

De oprichting gaat meteen gepaard met een eerste investering: Fusion Partners neemt op 1 juli een minderheidsbelang van 25% in Horsten International, een adviesverlener gespecialiseerd in het begeleiden van Belgische bedrijven in China. "De ervaring van Horsten International bleek in het verleden al erg waardevol in Belgisch-Europese projecten in de Chinese markt. Een participatie leek voor beide partijen snel de juiste manier om onze samenwerking te consolideren", zegt Van Eynde daarover. 

 

Ook Wim Heylen, oprichter Heylen Group en investeerder in Fusion Partners, legt uit: "De mensen rondom mij en ikzelf zijn gepassioneerd bezig met lokaal ondernemerschap, maar we moeten ook verder weg durven te kijken. Ik heb daarom besloten om actief een initiatief te nemen, waarbij we een graantje meepikken van de enorme economische groei in China."