Honderden banen op de tocht bij Britse AS Adventure-dochters

Shutterstock

Outdoorspecialist AS Adventure is van plan om een nog nader te bepalen aantal winkels in het Verenigd Koninkrijk te sluiten. Bij zijn winkelketens Cotswold Outdoor en mogelijk ook Snow & Rock zouden honderden banen bedreigd zijn.

 

“Snijden in de kosten”

AS Adventure, dat eigendom is van de Franse investeringsgroep PAI, is van plan een “significant aantal vestigingen” van Cotswold Outdoor en mogelijk ook Snow & Rock te sluiten. Dat vernam Sky News van bronnen bij PAI. “Gezien de moeilijke marktomgeving werkt het bedrijf aan een plan om in de kosten te snijden”, klinkt het. De Britse retailwereld zit al langer in de hoek waar de klappen vallen, en de moeilijkheden rond de brexit ‑ deal or no deal ‑ maken er de zaken niet bepaald makkelijker op.

 

Hoeveel winkels er precies de deuren zullen sluiten, is nog niet bekend. Op de definitieve beslissing is het nog wachten, aldus Sky News, maar naar verluidt zouden honderden banen op de tocht staan. Bij de Britse dochters van AS Adventure werken 1200 mensen. De groep draait er een jaaromzet van 190 miljoen pond, omgerekend 220 miljoen euro.